Visi žino tą situaciją, kai netikėtai pas jus atėjo svečiai arba tiesiog norėjote ko nors skanaus. Tačiau dideliems kulinariniams laimėjimams nėra jėgų. Būtent tokiose situacijose sausainiai yra tikras išsigelbėjimas.
Tešlai reikia ingredientų, kuriuos greičiausiai visi turi savo virtuvėje. O tešlą galima suminkyti vos per 5 minutes. Tiesa, jūs turite šiek tiek palaukti, kol sausainiai iškeps, bet palaukti verta.
Paprastas sausainių receptas
Šie sausainiai idealiai tinka prie arbatos ar kavos su pienu. Receptas gali būti modifikuotas pagal jūsų skonį, tačiau pagrindinis jo žavesys yra tas, kad jis yra originalus. Net jei viską padarysite kuo paprasčiau, desertas gausis nepaprastai skanus.
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 2 puodelių miltų
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- 1 kiaušinio
- pusė stiklinės cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Nepaisant gana kuklaus produktų sąrašo, sausainiai yra labai skanūs. Bet jei norite tai kažkaip patobulinti, tuomet galite pridėti visko, kas jums patinka. Pavyzdžiui, vanilinio cukraus, citrinos žievelės, tarkuoto imbiero ar net kapotų riešutų.
Paruošimas:
Minkštą sviestą sutrinkite šakute. Šiame etape nereikia būti perdaug uoliam. Jei iš pradžių yra gabalėlių, viskas gerai. Įmuškite kiaušinį į sviestą ir išmaišykite.
Įpilkite cukraus, vanilinio cukraus (jei dedate) ir grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Tada per sietelį išsijokite miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą. Jei ji labai limpa prie jūsų rankų, tiesiog įberkite dar šiek tiek miltų.
Dabar kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi arba naudokite silikoninį kepimo kilimėlį. Tereikia iškočioti tešlą į didelį 0,5 centimetro storio blyną. Tada šakute galite pasidaryti jums patinkančius raštus.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 15–20 minučių. Tada tešlą supjaustykite kvadratėliais, kol ji dar karšta.
Mėgaukitės! Jei norite, viršų galite papuošti riešutais, cukraus pudra, tarkuotu šokoladu ir net uogiene. Tačiau net ir be šių priedų sausainiai yra labai švelnūs. Jei jų neperkepsite, sausainiai tiesiog tirps burnoje.
Stebėtina ir tai, kad tokie sausainiai gali stovėti palyginti ilgą laiką ir neprarasti savo skonio. Esame tikri, kad jums tikrai pasiseks. Svarbiausia – išbandyti nors vieną kartą!