Šis receptas yra bet kurios namų šeimininkės svajonė. Juk jis paruošiamas labai greitai, o tam nereikia sunaudoti visų įmanomų virtuvės įrankių. Rezultatas yra labai minkštų ir skanių sausainių pilna lėkštė!
Ingredientai:
- miltai, 100 g + kapoti avižiniai dribsniai, 100 g
- sviestas, 100 g
- cukrus, 90 g
- kiaušinis, 1 vnt.
- kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- žiupsnelis druskos
- vanilinis cukrus (pagal skonį)
- nulupti obuoliai, 200 g.
Gaminimo eiga:
- Obuoliai turi būti nulupti, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti.
- Sviestą pirmiausia reikia atšildyti (palikus kambario temperatūroje arba padėjus ant šiltos lėkštės), tada sutrinti jį su cukrumi.
- Į gautą masę įmaišykite kiaušinius.
- Suberkite sausus ingredientus.
- Visi ingredientai turi būti sumaišyti į vienalytę masę.
- Dabar laikas įdėti obuolius ir viską kruopščiai išmaišyti.
- Sausainiai dedami šaukštu ant anksčiau paruoštos skardos ar silikoninio kepimo popieriaus.
- Kepimas vidutinėje temperatūroje trunka 12–14 minučių.
- Svarbu užtikrinti, kad sausainiai nesudžiūtų, bet būtų pakankamai iškepę auksinės spalvos.
- Pagal skonį galite pabarstyti sausainius cukraus pudra arba į ją įberiant cinamono.