Skanių, bet paprastų sausainių receptas. Šie sausainiai-vainikai fantastiškai skanūs, juos gali paruošti net pradedantysis. Šis receptas jūsų tikrai nenuvils.
Jums reikės:
- 300 ml vandens;
- 150 g sviesto;
- 150 g pusiau rupių miltų;
- Žiupsnelio druskos;
- 4 kiaušinių.
Kremui:
- 1 pakelio pudingo;
- 400 ml pieno;
- 1 plakta grietinėlės.
Ką daryti:
Pasiruoškite puodą storesnėmis sienelėmis. Užvirinkite vandenį su sviestu ir žiupsneliu druskos. Ištirpinkite sviestą, užvirinkite ir suberkite miltus. Maišykite, kol visi ingredientai susimaišys.
Tešlą reikia nuolat maišyti, kad ji nesudegtų ir lengvai atsiskirtų nuo sienelių. Kai sumaišysite tešlą, leiskite jai atvėsti. Palaipsniui įmuškite 4 kiaušinius. Palaipsniui įmaišykite juos į tešlą, kad ingredientai susimaišytų. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir formuojame vainikus ant popieriumi išklotos kepimo skardos.
Už vainikų ribų popierių apšlakstome vandeniu. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Tuo metu padarykite kremą. Sumaišykite ir pakaitinkite pudingą su pienu, o kai jis atvės, įmaišykite plaktą grietinėlę. Iškepusius, atvėsusius vainikus aptepkite kremu. Jei nenorite gaminti pudingo, galite tiesiog įdaryti vainikus plakta grietinėle, tai dar lengvesnis ir greitesnis procesas.
Linkime jums skanaus!