Kad ir kokia nuostabi yra kepinių įvairovė šiuolaikinėse parduotuvėse, skaniausi liko mūsų vaikystėje. Kažkas prisimena firminius mamos pyragus, kiti močiutės bandeles. Man pats nostalgiškiausias tų laikų gaminys – sausainiai per mėsmalę.
Daugelis žmonių tai vadina trapios tešlos sausainiais arba sausainiais per mėsmalę. Iš tiesų tokie kepiniai yra traškūs ir trapūs ypatingu būdu. Šiuos sausainius mano šeima mėgsta su karšta kakava. Šie sausainiai yra kažkas jaukaus ir mielo, ar nesutinkate? Jei už lango tamsu ir šalta, jus džiugins sausainiai su majonezu!
Jums reikės:
- Majonezo 200 g
- Sviesto 200 g
- Cukraus 200 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kvietinių miltų 4 stiklinių
- Kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
Gaminimas:
Į trupinius sutrinkite šaltą sviestą su miltais. Tada į masę įmuškite kiaušinius, įberkite majonezo, vanilės ir cukraus. Taip pat įberkite kepimo miltelių. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite plastikine plėvele. Tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tuo metu pasiruoškite mėsmalę su specialiu antgaliu, kaip parodyta nuotraukoje.
Į mėsmalę sudėkite tešlą ir malkite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo išdėliokite paruoštus sausainius.
Kepkite sausainius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių. Kad sausainiai iškepė suprasite iš to, kai jie taps rusvos spalvos ir pradės skleisti malonų kvapą.