Pirmadienis, 11 lapkričio, 2024

Naujausi

Ryškūs morkų sausainiai. Sveikas ir skanus desertas

Sausainiai su morkomis visada gaunasi vienodai švelnūs ir skanūs. Morkos yra viena iš nedaugelio daržovių, kurios pasižymi saldumu, tad kaip jomis nepasinaudoti? Pabandykite pasigaminti morkų sausainių – skanaus ir sveiko malonumo!

Morkų sausainiai yra dietiniai, ir kuo daugiau morkų juose yra, tuo daugiau jie tinka besilaikantiems dietos. Jei sumažinsite miltų ir cukraus kiekį, gausite sausainius, kurie padeda numesti svorio. Į tešlą taip pat galite pridėti razinų ar džiovintų abrikosų.

sausainiai

Jums reikės:

  • Morkų 125 g
  • Cukraus 70 g
  • Sviesto 50 g
  • Kepimo miltelių 1 šaukštelio
  • Kvietinių miltų 200 g

Gaminimas:

Jei nuspręsite naudoti razinas ar džiovintus abrikosus, džiovintus vaisius mirkykite šiltame vandenyje 15-20 minučių. Tuo pačiu metu orkaitę įkaitinkite iki 150 ° C.

Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Atskirai sutrinkite sviestą su 50 g cukraus. Suberkite morkas ir gerai išmaišykite.

Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, užminkykite tešlą. Kai ji bus lygi, supjaustykite po gabalėlį ir susukite į kamuoliukus. Kiekvieną rutuliuką pamerkite į likusį cukrų ir lengvai suspauskite. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

sausainiai

Morkų sausainius kepkite ant kepimo popieriaus 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Tokius sausainius skanu valgyti, užgeriant kava. Dėl malonios spalvos jie atrodo šventiškai ir net tinka kaip saldi dovana. Nustebinkite savo artimuosius morkų stebuklu! Ir būtinai laikykitės mūsų klasikinio recepto.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vyrai tiesiog pameta galvas, kai moterys daro šiuos 3 dalykus

Vyrai ir moterys dažnai traukia vieni kitus dėl įvairiausių priežasčių, tačiau yra tam tikri veiksmai ar elgesio ypatumai, kurie ypatingai veikia vyrų dėmesį. Moterys...

„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.

Kas prisimena senus gerus laikus, kai mokyklos kavinėje buvo galima pajusti šviežiai keptų beliašų aromatą? „Mokykliniai” beliašai ne tik primena tuos nostalgiškus laikus, bet...
---