Nuostabaus skonio sausainiai, kurie patiks visiems!
Ingredientai:
Varškė – 400 gramų;
Margarinas kepiniams – 250 gramų;
Miltai – 480 gramų;
Cukrus;
Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
Druskos – žiupsnelis.
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Margariną susmulkinkite.
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir minkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ir padarykite apskritimus iš tešlos.
Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi iš vienos pusės. Tuomet perlenkite per pusę cukruota puse į vidų ir vėl apibarstykite cukrumi.
Tuomet perlenkite ir vėl padarykite tą patį. Turite gauti trikampio formos sausainį.
Sudėkite sausainius cukrumi apibarstyta puse į viršų ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 – 30 minučių.
Skanaus!
Varškės sausainiai „Roželė”. Pavasario gėlės jūsų lėkštėje
Daugelis mamų veltui bando įkalbinėti savo vaikus suvalgyti bent šiek tiek varškės, nes ji tokia naudinga vaikų organizmui. Tačiau mūsų redaktoriai rado išeitį. Jūsų dėmesiui varškės sausainiai „Roželė”. Nė vienas vaikas neatsisakė tokio grožio!
VARŠKĖS SAUSAINIAI „ROŽELĖ”
Jums reikės:
- 450 g miltų
- 250 g varškės
- 100 g margarino
- 1/2 šaukšto cukraus
- 1/4 šaukštelio sodos
- 1 g vanilino
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių tryniai
Gaminimas:
Giliame inde sumaišykite varškę, ištirpintą margariną, cukrų, vaniliną, druską ir kiaušinių trynius.
Pamažu įmaišykite išsijotus miltus su soda ir minkykite tešlą. Būkite pasirengę dėl to, kad miltų gali prireikti šiek tiek daugiau: viskas priklauso nuo varškės drėgnumo.
Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą ir stikline išpjaukite apskritimus. Paimkite 3-4 apskritimus ir švelniai susukite sandarų ritinį.
Perpjaukite į 2 dalis. Taip gausite 2 rožes.
Sudėkite jas ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
Kepkite sausainius 120 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Varškės sausainiai iškepė, apibarstykite juos cukraus pudra ir užsiplikykite arbatos!