Skanūs naminiai sausainiai, neseniai ištraukti iš orkaitės, yra bene geriausias jaukaus šeimos vakaro su arbata komponentas. Taip, ir atvykstantiems svečiams kur kas maloniau ragauti naminius desertus, nei matyti abejotinų parduotuvių saldainius prie stalo.
Todėl šiandien siūlome jums minkštų naminių sausainių su obuoliais receptą. Tokie sausainiai yra populiarūs italų virtuvėje, tačiau dėl neįtikėtino paprastumo desertą pamėgsite ir savo namuose.
MINKŠTI NAMINIAI SAUSAINIAI
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 100 g sviesto
- 300–350 g kvietinių miltų
- 15 g kepimo miltelių
- 2 vidutiniai obuoliai
Gaminimas:
Į mažą indą įmuškite kiaušinius. Plakite juos mikseriu iki vientisos masės.
Įpilkite vanilinio cukraus ir vėl išplakite.
Į gautą mišinį įpilkite ištirpdytą sviestą. Dar kartą išmaišykite.
Išsijokite pusę miltų, suberkite kepimo miltelius. Maišykite. Išsijokite likusius miltus ir suberkite.
Obuolius nulupkite. Supjaustykite pailgomis skiltelėmis. Į tešlą suberkite obuolius ir vėl išmaišykite.
Tešlos gabaliukus su obuoliais šaukštu paskirstykite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30–35 minutes!
Tokie minkšti ir skanūs naminiai sausainiai tikrai paįvairins susibūrimus geroje kompanijoje. Be to, iš nurodyto ingredientų skaičiaus mes gavome 16 vidutinių sausainių.
Sausainiai per mėsmalę. Tradicinis, visų pamirštas receptas
Sausainiai per mėsmalę visiems primena vaikystę. Daugelis jų gaudavo atvykę pas senelius ar per šventes. Atėjo laikas jų išsikepti patiems.
SAUSAINIAI PER MĖSMALĘ
Jums reikės:
- 200 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 2 šaukštai majonezo
- 600 g miltų
- 1 g vanilino
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Patogiame inde kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą garų vonelėje.
Įmaišykite ištirpintą sviestą ir majonezą, plaktus kiaušinius su cukrumi. Gerai išmaišykite, tada apibarstykite pusę miltų, vanilės, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite, o po to palaipsniui suberkite likusius miltus.
Išminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga, gerai suformuota ir nelipti prie rankų ir stalo. Apvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Paruoškite mėsmalę. Paimkite tešlos gabalą . Slinkite mėsmalę taip, kad tešla būtų 1,5 centimetro.
Atkreipkite dėmesį, kad geriau supjaustyti arti mėsmalės, kad kito sausainio kraštas neliptų kartu.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Palikite sausainius kambario temperatūroje ant kepimo skardos šiek tiek laiko. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.
Atvėsusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra!
Tobulo skonio sausainiai su lydytu sūreliu. Gailėsitės neišbandę anksčiau!
vartoti margariną, tačiau, jei įmanoma, nenukrypkite nuo recepto.
- 200 gramų miltų
- 200 gramų lydyto sūrio
- Vienas kiaušinis
- 80 gramų sviesto
- 5 gramai cukraus
- 40 gramų sezamo sėklų
- Pusė šaukštelio druskos
- Vienas šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas:
Sūrį sutarkuokite. Į jį įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir cukraus. Supilkite išlydytą sviestą. Gerai sumaišykite.
Išsijokite miltus, suberkite į juos kepimo miltelius ir sumaišykite su likusiais produktais. Jei tešla limpa prie jūsų rankų, įberkite dar porą šaukštų miltų.
Iškočiokite tešlą stačiakampio formos. Supjaustykite ją į dvi dalis ir susukite į ritinius, kuriuos supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius.
Kepimo skardos dugną sutepkite sviestu ir išdėliokite sausainius. Kiekvieną atskirai sutepkite pienu. Patogu tai padaryti teptuku. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
Sausainiai turi kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.