Gardūs kokosiniai sausainiai. Ko gero, kai kurie juos dar prisimena, tai laiko patikrintas desertas, dabar turite galimybę pasigaminti jį namuose.
Geriausias naminių kokosinių sausainių receptas.
Jums prireiks:
- 375 g paprastų miltų
- 250 g sviesto
- 125 g cukraus pudros
- 2 kiaušinių trynių
- 1/2 citrinos žievelės
Kokosų morengui:
- 3 kiaušinių baltymų
- 180 g kokosų miltų
- 210 g granuliuoto cukraus
Trynių kremui:
- 3 kiaušinių trynių
- 94 g granuliuoto cukraus
- 38 g vandens
- 180 g sviesto
- 2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto
- braškių džemo
Šokoladiniam glaistui:
- 100 g juodojo šokolado
- 25 g kokosų aliejaus
Gaminimo eiga:
- Ant kieto paviršiaus išberkite miltus.
- Įpilkite cukraus ir viską išmaišykite rankomis.
- Tada supjaustykite sviestą ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę.
- Galiausiai įmuškite kiaušinių trynius ir užminkykite tirštą tešlą.
- Padalinkite tešlą į mažesnes dalis.
- Visas dalis, išskyrus vieną, sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą.
- Likusį tešlos gabalą kočėlu iškočiokite (iki 4–5 mm storio).
- Tada tešloje išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus.
- Išpjautus apskritimus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-8 minutes 180°C temperatūroje.
- Į gilų dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir pasterizuokite karšto vandens vonelėje.
- Suberkite cukrų ir retkarčiais pamaišykite šluotele.
- Kiaušinių baltymus su cukrumi įkaitiname iki 72-76°C.
- Tada į maišytuvo dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir karštus plakite 10 minučių.
- Į grietinėlę suberkite kokosus ir mentele išmaišykite.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuokite morengus.
- Morengus džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 70-80 minučių iki 100°C temperatūroje.
- Į puodą ant viryklės supilkite cukrų, įpilkite vandens ir užvirkite sirupą.
- Kiaušinių trynius išplakite giliame dubenyje mikseriu.
- Sirupą pašildykite iki 123°C, karštą supilkite į išplaktus kiaušinių trynius ir plakite, kol atvės.
- Plakant pamažu supilkite kambario temperatūros sviestą.
- Įpilkite vanilės esencijos ir išplakite. Masę supilkite į konditerinį maišelį.
- Iškeptus sausainius (apskritimus) aptepkite braškių uogiene ir specialiu antgaliu paskleiskite trynių kremą (ratu).
- Ant viršaus uždėkite po morengą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Atvėsusius sausainius su morengu pamirkykite šokolade (mirkykite sausainio apatinę dalį) ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Paruoštus sausainius padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Skanaus!
Čia galite pamatyti vaizdo įrašą: