Šie sausainiai pagal šį receptą yra itin subtilūs ir skanūs. Jie yra daug geresni už sausainius iš parduotuvės ir, svarbiausia, jie yra be konservantų, visada švieži.
Jums reikės:
- 450 g miltų
- 125 g sviesto
- 125 ml aliejaus
- 80 g cukraus pudros
- vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- cukraus pabarstymui
- stiklinės gražiu dugnu
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
Tada įmuškite kiaušinius ir vėl viską išplakite.
Palaipsniui suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir padarykite vientisą tešlą. Ji turėtų būti plastiška kaip plastilinas.
Dabar iš tešlos padarykite vienodo dydžio rutuliukus ir lengvai paspauskite juos tarp delnų. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tada kiekvieno sausainio viršų pamerkite į cukrų.
Paimkite stiklinę gražiu dugnu ir prispauskite ja kiekvieną sausainį. Tai suteiks gražią išvaizdą.
Jei norite pagardinti sausainius, pavyzdžiui, uogiene, paimkite dangtelį nuo plastikinio butelio ir padarykite duobutę kiekvieno sausainio viduryje.
Kepkite sausainius 5 minutes 250° C temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180° C ir kepkite dar 15 minučių.
Sausainius dėkite į lėkštę ir papuoškite uogiene skylutes viduryje.
Sausainiai paruošti. Skanaus!