Imbieriniai sausainiai yra tikras Kalėdų hitas, o šis receptas toks puikus, kad iškepti sausainiai išlieka švieži ir skanūs net po kelių savaičių. Geriausias receptas, kokį esu išbandžiusi, gaminu juos jau 10 metų.
Jums reikės:
- 250 g sviesto
- 150 g medaus
- 200 g cukraus pudros
- 100 ml vandens
- 600 g miltų
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 2 šaukštelių malto cinamono
- 2 šaukštelių maltų gvazdikėlių
- 3/4 šaukšto meduolių prieskonių
Gaminimas:
Sviestą, medų, cukrų ir vandenį kartu ištirpinkite puode ir leiskite atvėsti, paskui suberkite miltus ir prieskonius, įmuškite kiaušinius. Maišykite tešlą dubenyje, pradžioje ji bus gana skysta.
Paruošę tešlą palikite ją šaldytuve per naktį (arba mažiausiai 10 valandų), ir tešla sukietės.
Praėjus šiam laikui iškočiokite tešlą ir išpjaustykite norimos formos sausainius, kepkite 7-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Prieš kepdami patepkite kiaušinio tryniu. Nekepkite ilgiau! Kai sausainiai iškepa, leiskite jiems atvėsti ir laikykite maišelyje, indelyje ar stiklainyje.