Naminiai sausainiai dažnai sudžiūsta per greitai. Problemą išspręsti gana paprasta – tešlą reikia daryti su kefyru. Taip paruošti sausainiai kelias dienas galės stovėti lėkštėje ir vis tiek bus labai skanūs.
Pirmiausia paruoškite įdarą. 6 obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir paskleiskite obuolius. Įdėkite 2 šaukštus cukraus, šaukštą vanilinio cukraus ir kepkite obuolius ant vidutinės ugnies 7 minutes, kol suminkštės. Įdarą perkelkite į dubenį ir leiskite jam visiškai atvėsti.
Dabar minkykite lengvą, švelnią tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite 130 mililitrų kefyro, 120 gramų sviesto, 1 kiaušinio trynį, 2 šaukštus cukraus, šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Sudėkite baigtą tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Tešlą iškočiokite plonai, įdarą paskirstykite per visą paviršių.
Susukite ir supjaustykite.
Sausainius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 25 minutes. Užuot kepę šiuos sausainius su obuoliais, galite naudoti kokį nors kitą. Pabandykite, pavyzdžiui, į vidų įdėti varškės su razinomis.
Vaizdo įrašas: