Šie sausainiai yra vieni mano mėgstamiausių. Iškepu visą skardą sausainių, ir įsivaizduoju, kaip jais mėgausiuosi visą savaitę. Deja, mano šeimos nariai juos suvalgo jau per pirmas minutes, todėl visada stengiuosi šių sausainių iškepti daugiau.
Man patinka, kad šių sausainių kepimui sugaištu visai nedaug laiko, todėl juos gana dažnai kepu ir po dienos darbų. Šį receptą jau išbandė ne viena mano draugė: jos šiuos sausainius pavadino tikru tinginių atradimu. Išbandykite šį receptą ir jūs!
Jums reikės:
- 1 obuolio
- 70 g sviesto
- 4 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. cinamono
- 1 kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
- 8 g vanilinio cukraus
- 2 arb. š. pieno
- 4 g kepimo miltelių
- 250 g kvietinių miltų
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite įdarą. Nulupkite obuolį ir išimkite šerdį. Minkštimą supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę. Pabarstykite obuolius 2 valg. š. cukraus ir cinamonu.
Pakepinkite obuolius, kol jie karamelizuosis. Įdėkite 1 valg. š. sviesto.
Paruoškite tešlą. Dubenyje išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi. Suberkite likusį cukrų, įpilkite pieno ir 50 g lydyto sviesto. Viską gerai išmaišykite.
Suberkite kepimo miltelius, palaipsniui suberkite miltus. Minkykite minkštą vienalytę tešlą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Išpjaukite apskritimus, dėkite įdarą ir sulenkite apskritimus.
Ruošinius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!