Home Receptai Ypatingai skanūs. Varškinės tešlos vokai su obuoliais!

Ypatingai skanūs. Varškinės tešlos vokai su obuoliais!

0
Ypatingai skanūs. Varškinės tešlos vokai su obuoliais!

Šį skanų desertą nėra sunku paruošti, o ir atrodo jis labai patrauklus.

Jums reikės:

150 g varškės

250 g miltų

3 šaukštų cukraus

6 šaukštų augalinio aliejaus

1 kiaušinio

1 pakelio kepimo miltelių

vanilės

druskos

Sumaišykite varškę su kiaušiniais ir cukrumi, įberkite druskos, vanilino ir augalinio aliejaus.

Kepimo miltelius supilkite į miltus, sumaišykite ir sudėkite į varškės mišinį. Išmaišykite elastingą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Tuo tarpu paimkite tris vidutinius obuolius, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su 100 g cukraus su 1 valgomu šaukštu cinamono.

Padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną iš jų suminkykite į rutulį ir po to iškočiokite į apskritimus, kurų storis ne didesnis kaip 5 mm.

Supjaustykite apskritimus į 8 vienodas dalis. Sudėkite įdarą ant plačiausios jų dalies ir vyniokite jį link siaurojo trikampio galo.

Padarykite tą patį ir su antrąja tešlos dalimi. Galite sutepti gautus vokus su kiaušinio trynio bei pieno mišiniu, pabarstyti aguonų sėklomis arba sezamu.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol taps rusvi, apie 20-25 minučių.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].