Šį skanų desertą nėra sunku paruošti, o ir atrodo jis labai patrauklus.
Jums reikės:
150 g varškės
250 g miltų
3 šaukštų cukraus
6 šaukštų augalinio aliejaus
1 kiaušinio
1 pakelio kepimo miltelių
vanilės
druskos
Sumaišykite varškę su kiaušiniais ir cukrumi, įberkite druskos, vanilino ir augalinio aliejaus.
Kepimo miltelius supilkite į miltus, sumaišykite ir sudėkite į varškės mišinį. Išmaišykite elastingą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
Tuo tarpu paimkite tris vidutinius obuolius, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su 100 g cukraus su 1 valgomu šaukštu cinamono.
Padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną iš jų suminkykite į rutulį ir po to iškočiokite į apskritimus, kurų storis ne didesnis kaip 5 mm.
Supjaustykite apskritimus į 8 vienodas dalis. Sudėkite įdarą ant plačiausios jų dalies ir vyniokite jį link siaurojo trikampio galo.
Padarykite tą patį ir su antrąja tešlos dalimi. Galite sutepti gautus vokus su kiaušinio trynio bei pieno mišiniu, pabarstyti aguonų sėklomis arba sezamu.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol taps rusvi, apie 20-25 minučių.
Skanaus!