Šis receptas iš „YouTube“ kanalo yra tikrai puikus! Rezultatas jus maloniai nustebins, šis desertas yra skanus ir greitai paruošiamas, o ši sausainių forma yra labai populiari.
Šiuos sausainius galite gražiai papuošti ir jie yra labai skanūs su namine uogiene ar džemu.
Jums reikės:
- 100 ml natūralaus jogurto
- 500 g paprastų miltų
- 250 g sviesto arba kitų riebalų
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 1/2 stiklinės cukraus pudros
- uogienės suklijavimui
- cukraus pudros papuošimui
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite birius ingredientus – persijotus miltus, cukraus pudrą.
Tada sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir jogurtą, paruoškite vientisą tešlą, kurią suformuokite į kepalo formą ir suvyniokite į maistinę plėvelę.
Palikite 1 valandą pabūti šaldytuve arba, jei lauke yra šalta, galite palikti ant palangės.
Tada iškočiokite tešlą ir išspauskite su formelėmis, išspaustus gabaliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Kepimo trukmė priklauso nuo tešlos storio ir formų dydžio, todėl kepimo eigą turite stebėti.
Be reikalo ilgai nekepkite, kad tešla per daug neišsausėtų, nes tada bus kieta.
Iškeptus sausainius pertepkite su uogiene.
Norėdami gražiai dekoruoti, pusę pusmėnulio aptepkite uogiene, apibarstykite smulkintuose riešutuose, o kitą pusę aptepkite šokoladu.
Galiausiai galite papuošti baltu šokoladu.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: