Home Receptai Desertai Naminiai ir trapūs vamzdeliai su itališku kremu. Nepirkite sluoksniuotos tešlos, šis receptas tobulas!

Naminiai ir trapūs vamzdeliai su itališku kremu. Nepirkite sluoksniuotos tešlos, šis receptas tobulas!

0
Naminiai ir trapūs vamzdeliai su itališku kremu. Nepirkite sluoksniuotos tešlos, šis receptas tobulas!

Puikūs naminiai vamzdeliai, kuriuos greitai paruošite ir kurie tikrai išsiskirs ant šventinio stalo.

Žinoma, galite juos paruošti ir iš klasikinės sluoksniuotos tešlos, tačiau tešlos receptas, kurį šiandien pateikiame, yra dar geresnis!

Vamzdeliai pagaminti iš fantastiškos ir greitai paruošiamos trapios tešlos su grietine. Tešla bus prabangi – elastinga, minkšta, ir dirbant ji visiškai netrūkinės ir nekris nuo metalinių vamzdelių formos.

Be to, jie bus pripildyti itališko kremo, kurį lengva paruošite, o jo skonis bus dar gardesnis nei klasikinio. Be to, šis kremas puikiai išlaiko formą.

Jei galite palaukti vieną dieną, tada laikykite vamzdelius šaldytuve – jie tikrai bus nuostabūs!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 380 g paprastų miltų + miltų pabarstymui
  • 250 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • aliejaus vamzdelių patepimui

Itališkam kremui:

  • 150 g kiaušinių baltymų (apie 5 vnt.)
  • 120 g cukraus
  • 240 g cukraus
  • vandens

Gaminimo eiga:

Iš miltų, sviesto ir grietinės padarykite vientisą tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Vamzdelius ištepkite riebalais ir pradėkite nuo tešlos vyniojimo ant vamzdelių, tešlą turite supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis.

Visus vamzdelius patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje. Kepkite apie 12-15 minučių, priklausomai nuo vamzdelių dydžio, kol jie taps gražios auksinės spalvos. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada atsargiai ištraukite vamzdelius nuo metalinių vamzdelių formos, nes jie yra trapūs.

Baltymus išplakite su 120 g cukraus iki standžių putų. 240 g cukraus sumaišykite su vandeniu ir virkite ant viryklės iki 115-120°C temperatūros (vandens įpilkite tik tiek, kad cukrus būtų apsemtas).

Nemaišykite mišinio, tiesiog pasukinėkite į visas puses su puodu.

Į išplaktus baltymus pamažu supilkite ištirpusio cukrus sirupą, o pilant masę, nenustokite plakti.

Prieš dėdami paruoštą kremą į vamzdelius, trumpam įdėkite į šaldytuvą, tada lengviau bus tai padaryti.

Įdėkite kremą į konditerinį maišelį su lygiu vamzdeliu ir užpildykite vamzdelius iš abiejų pusių, kad kremas gerai pasiskirstytų per visą ilgį.

Užpildytus vamzdelius padėkite į šaldytuvą. Pabarstykite cukraus pudra.

Linkime gero skonio!