Traškūs ir saldūs sausainiai, kuriais geriausia mėgautis su arbata arba kava. Jie ne tik paruošiami labai greitai, bet ir yra puikaus skonio, todėl nesvarbu, kiek jų pagaminsite, vis tiek norėsite dar. Lengvai ir greitai paruošiamų sausainių receptas iš „Youtube“ kanalo.
16 sausainių (430 g) jums reikės:
- 120 ml kefyro
- 1 kiaušinio
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 250-270 g paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Citrinos žievelės (neprivaloma)
Gaminimo eiga:
Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį.
Suberkite cukrų ir supilkite kefyrą.
Išplakite plaktuvu iki vientisos masės.
Į mišinį supilkite aliejų.
Viską gerai išmaišykite.
Įdėkite tarkuotos citrinos žievelės.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Viską gerai išmaišykite.
Palaipsniui įmaišykite visus miltus.
Rankomis išminkykite minkštą, nelipnią tešlą.
Iškart tešlą suminkykite ant stalo rankomis.
Tada padalykite tešlą į 16 dalių.
Iš tešlos suformuokite rutuliuką.
Tada kočėlu iškočiokite maždaug 2-3 mm storio apskritimą.
Pabarstykite tešlą cukrumi.
Tada suvyniokite į sraigės formą ir užspauskite tešlos galiuką (žr. vaizdo įrašą).
Sausainių viršų apvoliokite cukruje.
Tada sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
Įdėkite sausainius į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 15 minučių.
Iškepusį skanėstą palikite atvėsti ir galėsite patiekti.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: