Šie sausainiai puikiai tiks ir kavos pertraukėlėms, ir šventiniam stalui. Paruošti šiuos sausainius yra labai paprasta, o jų skonis niekada nenuvilia.
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 2 valg. š. medaus
- 1 arb. š. kepimo sodos
- 100 g margarino
- 450 g kvietinių miltų
Įdarui:
- 40 ml pieno
- 2 valg. š. rupių miltų
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 200 g sviesto
- cukraus pudros
Glajui:
- tamsaus šokolado
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite tešlą.
Visus ingredientus, išskyrus miltus, suberkite į nedidelį puodą.
Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
Puodo turinį supilkite ant miltų ir išmaišykite.
Paruoštą tešlą 2 valandas palikite pastovėti.
Tada iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu.
Išpjaukite nedidelius apskritimus (aš darau maždaug 3 cm skersmens), dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite maždaug 7 minutes 180-200 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite įdarą. Pieną sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir miltais. Kaitinkite, kol gausite tirštą pastą.
Palaukite, kol atvės.
Sviestą išplakite su cukrumi. Įmaišykite į atvėsusią pastą.
Viską išplakite iki vientisos masės.
Paruošta mase ištepkite sausainius ir suklijuokite po du.
Paruoštus sausainius pamirkykite ištirpusiame šokolade.
Galite papuošti smulkintais riešutais.
Skanaus!