Skanūs sausainiai su riešutais, uogiene ir glajumi iš kiaušinių trynių. Šie sausainiai trapūs ir nepaprastai skanūs, būtinai išbandykite!
Jums reikės:
- 150 g miltų
- 40 g cukraus pudros
- 60 g maltų graikinių riešutų
- 120 g sviesto
- Uogienės pertepimui
Glajui:
- 2 kiaušinių trynių
- 140 g cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite tešlą.
Tai paprasta – tereikia sumaišyti visus ingredientus, suformuoti vientisą, tolygią tešlą, kurią suvyniokite į maistinę plėvelę.
Palikite 2 valandoms šaldytuve.
Tada tešlą iškočiokite ant stalviršio.
Iš jos išspauskite norimas sausainių formeles – aš dariau gėles, bet galite rinktis ir bet kokią kitą formą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai pagels.
Kitą dieną sausainius pertepkite uogiene ir patepkite glajumi, galite puošti pagal savo fantaziją.
Glajui:
Trynius su cukrumi ir romu sumaišykite šluotele, kol gausis vientisa masė.
Leiskite sausainiams gerai išdžiūti.
Jie bus labai skanūs!
Tikriausiai gailėsitės, kad nepasigaminote iš dvigubo ingredientų kiekio.
Linkime gero skonio!