Cinamono ir apelsinų duetas – tai tiesiog tobulas duetas, kurio aromatas turbūt kiekvienam mūsų primena Kalėdas. Paruošti tokius kalėdinius sausainius yra labai paprasta, taigi, belaukdami švenčių galite jau dabar pasimėgauti tobulu šio kepinio skoniu.
Jums reikės:
220 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
Saujelės smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės
380 g miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio malto cinamono
Cukraus pudros
Kaip gaminti?
1 žingsnis
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
2 žingsnis
Dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniu, maišykite iki kreminės konsistencijos, įberkite smulkintą apelsinų žievelę.
3 žingsnis
Sumaišykite miltus, druską ir cinamoną. Supilkite ingredientus į dubenį, minkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę, 60-90 minučių palaikykite šaldytuve.
4 žingsnis
Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio sluoksnio. Formomis išpjaukite žvaigždutes, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, įdėkite į šaldytuvą.
5 žingsnis
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išimkite kepimo skardą su sausainiais iš šaldytuvo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol pagels.
6 žingsnis
Karštus sausainius apibarstykite cukraus pudra. Kai sausainiai atvės, laikykite sandariai uždarytoje dėžutėje.