Bus jūsų vaikų mėgstamiausi! Šiuos sausainius galima pagaminti labai greitai, todėl jie ir vadinami „Penkių minučių“ sausainiais. Tešlą labai lengva formuoti mažomis porcijomis. Sausainiai bus trijų sluoksnių, traškūs iš išorės ir minkšti viduje. Šie naminiai sausainiai – puikus gardėsis prie arbatos puodelio.
- Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir sumaišykite su cukrumi. Likus 30 minučių iki gaminimo, iš šaldytuvo išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų. Supjaustykite jį gabaliukais, sudėkite į miltus ir kruopščiai išmaišykite rankomis, kad gautųsi smulkūs trupiniai.
- Tada įmuškite kiaušinį ir supilkite tirštą jogurtą. Iš pradžių išmaišykite šaukštu, o tada rankomis suminkykite tirštą tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta. Tešlos tekstūra turi būti labai panaši į sviestinių sausainių tešlą.
- Kepimo popierių pabarstykite nedideliu miltų kiekiu, iškočiokite tešlą kočėlu iki plono stačiakampio formos lakšto.
- Visą tešlos paviršių pabarstykite cukrumi.
- Užlenkite vieną tešlos pusę ir vėl apiberkite ją cukrumi. Tada uždenkite kita tešlos puse.
- Gautą trisluoksnį tešlos stačiakampį perpjaukite išilgai į dvi dalis, tada skersai, ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išdėliokite vienas nuo kito atokiau. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir skardą su tešlos gabalėliais įdėkite į vidurinę lentyną. Kepkite sausainius 15 minučių nurodytoje temperatūroje.
- Paruoštus sausainius galite apibarstyti cukraus pudra.
Gero apetito!