Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai skanūs! Būtinai išbandykite šiuos mini pyragėlius prie kavos ar arbatos pagal receptą iš „YouTube“ kanalo.
Originalaus skonio desertas, kurį įsimylėsite!
Jums reikės:
puodelis = 150 ml
- 5,5 puodelių paprastų miltų
- 1 puodelio cukraus
- 1 puodelio aliejaus
- 200 g sviesto
- 1 kiaušinio trynio
- žiupsnelio druskos
- 8 g kepimo miltelių
- 1 šaukšto kakavos
- 3 šaukštų pieno
- sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Į didesnį dubenį įdėkite minkšto sviesto, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Supilkite aliejų, gerai sumaišykite su kitais ingredientais ir įdėkite kiaušinio trynį.
Sumaišykite. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, ir palaipsniui įmaišykite į masę.
Turite paruošti lygią nelimpančią tešlą, su kuria lengva dirbti.
Padalinkite tešlą į dvi dalis ir į vieną iš jų įpilkite kakavos, įpilkite pieno ir įberkite sezamo sėklų.
Vieną tešlos dalį įdėkite į plastikinį maišelį, kitą dalį uždenkite dubenyje su dangčiu ir abi tešlos dalis įdėkite į šaldytuvą 1 val.
Tada kakavinę tešlą padalinkite į 4 dalis ir iš kiekvienos iškočiokite po stambesnį cilindrą.
Šviesią tešlą taip pat padalinkite į 4 dalis, iškočiokite ant popieriaus ar silikoninio kilimėlio į juostas.
Ant jų dėkite kakavinį cilindrą, nupjaukite kraštus ir susukite.
Tada iškočiotą tešlą apvoliokite sezamo sėklose, švelniai paspauskite ir supjaustykite trikampėliais.
Tą patį padarykite su likusia šviesia ir kakavine tešla.
Trikampėlius padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kepkite apie 25 minutes.
Vaizdo įrašas: