Puikus desertas, kurį galite vartoti iš karto arba laikyti iki pat švenčių. Sausainiai nors ir yra trapūs, bet gali ilgai išsilaikyti, tačiau mūsų namuose, po kelių valandų, visada būna suvalgyti. Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- paprastų miltų 220 g
- cukraus 100 g
- kiaušinio 1 vnt.
- medaus 1 šaukšto
- kepimo sodos ½ šaukštelio
- sviesto 50 g
- Į tešlą įdėkite ir kakavos, jei norite tamsesnių meduolių, bet galite padaryti tik šviesią tešlą.
Gaminimo eiga:
Visus ingredientus, išskyrus miltus, suberkite į puodą ir maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (maišykite, kad mišinys nepridegtų!).
Karštą mišinį supilkite ant miltų ir sumaišykite vientisą tešlą, kurią palikite pastovėti apie 2 val. Jos nereikia šaldyti, užtenka tešlai pastovėti virtuvėje.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą iki 3 mm storio.
Išpjaukite mažas širdeles ar kitokias formas.
Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įdėkite kepimo skardą į iki 190°C temperatūros įkaitintą orkaitę, kurioje kepkite apie 7 minutes.
Sausainiai iškepa greitai ir į plotį neišsiplečia.
Iškeptiems sausainiais leiskite atvėsti kepimo skardoje.
Po kelių minučių perkelkite juos ant grotelių.
Atvėsę sausainiai išlieka trapūs ir minkšti, juos iš karto galite pertepti ar papuošti glaistu.
Perteptas širdeles aptepkite lydytu šokoladu, arba apibarstykite pabarstukais, arba papuoškite migdolais ar graikiniais riešutais.
Atvėsę sausainiai bus trapūs!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: