Jums reikės:
Tešlai:
- 280 g miltų
- 120 ml kefyro
- 120 g sviesto
- 1 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio vanilino
- 1 kiaušinio trynio
Įdarui:
- 30 g sviesto
- 80 g cukraus
- 80 g miltų
- Žiupsnelio vanilino
Kaip gaminti?
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Sviestą sutrinkite su miltais, kepimo milteliais ir vanilinu.
Įpilkite kefyro ir įdėkite kiaušinio trynį. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 minučių palaikykite šaldytuve.
Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus.
Plonai iškočiokite tešlą, sutepkite kiaušinio baltymais, užtepkite įdarą ir susukite į vyniotinį.
Supjaustykite 2…3 cm ilgio gabalėliais.
Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 180⁰С temperatūroje 15-20 min. Skanaus!