Jums reikės:
- Kiaušinio 1 vnt.
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Acto 9% 1 valgomo šaukšto
- Šalto vandens 200 ml
- Miltų 800 g
- Margarino (atšaldyto) 450 g
Apibarstymui:
- Cukraus 5-7 šaukštų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia sumaišykite kiaušinius su druska.
Įpilkite acto ir vandens.
Gerai išmaišykite.
Ant stalo suberkite persijotus miltus.
Supjaustykite ir sudėkite ant viršaus sviesto gabaliukus, ir viską sumaišykite su miltais.
Tada viduryje padarykite duobutę ir supilkite skystą mišinį su kiaušiniais, soda, actu ir vandeniu.
Iškočiokite tešlą, kurią suspauskite į paplotį ir suvyniokite ją į maistinę plėvelę.
Leiskite 30 minučių pabūti šaldytuve.
Tada išpakuokite, padėkite ant miltais pabarstytos lentos ir iškočiokite.
Pabarstykite cukrumi ir kočėlu lengvai iškočiokite tešlą.
Tuomet tešlą perlenkite per pusę ir dar kartą sulenkite, vis pabarstydami cukrumi.
Viršų patepkite vandeniu ir vėl iškočiokite tešlą.
Pabarstykite cukrumi ir supjaustykite juostelėmis.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: