Home Receptai Desertai Šis receptas visus nustebins! Saldūs sluoksniuotos tešlos rutuliukai, kuriuos norisi valgyti vėl ir vėl!

Šis receptas visus nustebins! Saldūs sluoksniuotos tešlos rutuliukai, kuriuos norisi valgyti vėl ir vėl!

0
Šis receptas visus nustebins! Saldūs sluoksniuotos tešlos rutuliukai, kuriuos norisi valgyti vėl ir vėl!

Šis unikalus skanėstas puikiai tinka visiems išdykėliams, o vieno gabalėlio niekada neužtenka! Plikyta tešla, įdaryta gardžiu kremu, tikrai jus sužavės.

Su šio paprasto „YouTube” kanalo recepto pagalba galite tai padaryti ir jūs!

Jums reikės:

  • 5 – 6 kiaušinių
  • 150 g + 50 g cukraus
  • 70 g kukurūzų krakmolo
  • 500 g pieno
  • vanilino
  • 180 g vandens
  • 90 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 130 g + 40 g paprastų miltų
  • 60 g sviesto
  • 200 g plakamos grietinėlės
  • 100 g cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite kremą.

Dabar puode išplakite du kiaušinius ir sumaišykite juos su 150 g cukraus.

Tada įmaišykite kukurūzų krakmolą, kol mišinys taps vientisas.

Dabar įmaišykite pieną, pastatykite puodą ant viryklės ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami išvirkite tirštą kremą.

Kai kremas bus tirštas, nukelkite puodą nuo viryklės ir įmaišykite vaniliną.

Supilkite kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite visiškai atvėsti.

Dabar paruoškite tešlą.

Į puodą įpilkite 180 g vandens, įdėkite 80 g sviesto ir žiupsnelį druskos.

Dėkite ant viryklės ir įjunkite vidutinę kaitrą.

Kai sviestas ištirps, nukelkite puodą nuo viryklės ir įberkite 130 g paprastų miltų.

Vėl įjunkite vidutinę kaitrą, ir nuolat maišydami virkite tešlą, kol ji taps nelipni ir vientisa – apie 1-2 minutes.

Nuimkite tešlą nuo viryklės ir leiskite jai visiškai atvėsti.

Į atskirą dubenį įmuškite 3 arba 4 kiaušinius, priklausomai nuo jų dydžio, išplakite juos šakute ir palaipsniui įmaišykite į tešlą.

Į puodelį įdėkite konditerinį maišelį, pripildykite jį tešlos, nupjaukite antgalį ir ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspauskite vidutinio dydžio rutuliukus.

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 190°C temperatūroje apie 30 minučių.

Supilkite plaktą grietinėlę į dubenį, suberkite 100 g cukraus pudros ir plakite iki tirštos masės.

Atvėsusį kremą palaipsniui įmaišykite į išplaktą grietinėlę.

Iškeptose bandelėse peiliu padarykite skylutes ir užpildykite jas kremu, arba perpjaukite jas ir užpildykite.

Galiausiai pabarstykite jas cukraus pudra arba papuoškite šokoladiniu glajumi ir patiekite.

Mėgaukitės!

Vaizdo instrukcijas rasite čia: