Šeštadienis, 2 lapkričio, 2024

Naujausi

Greitai paruošiami minkšti ir nekaloringi sausainiai

Jums reikės:

  • 350 ml bet kokios uogienės
  • 2 valg. š. cukraus
  • 8-10 g vanilinio cukraus
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 400-420 g miltų
  • 10 g kepimo miltelių

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite uogienę, vanilinį cukrų ir augalinį aliejų.
  2. Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Sausą mišinį palaipsniui pilkite į uogienės masę ir palengva išmaišykite.
  4. Minkykite tešlą rankomis. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 30 dalių.
  5. Iš tešlos gabalėlių iškočiokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepkite sausainius 200°C temperatūroje 15 minučių.
  7. Į tešlą taip pat galite įberti riešutų, razinų, citrusinių vaisių žievelės ar aromatinių prieskonių mišinio.

Skanaus!

Įdomūs video