Jums reikės:
- 350 ml bet kokios uogienės
- 2 valg. š. cukraus
- 8-10 g vanilinio cukraus
- 80 ml augalinio aliejaus
- 400-420 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
Kaip gaminti?
- Sumaišykite uogienę, vanilinį cukrų ir augalinį aliejų.
- Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Sausą mišinį palaipsniui pilkite į uogienės masę ir palengva išmaišykite.
- Minkykite tešlą rankomis. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 30 dalių.
- Iš tešlos gabalėlių iškočiokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite sausainius 200°C temperatūroje 15 minučių.
- Į tešlą taip pat galite įberti riešutų, razinų, citrusinių vaisių žievelės ar aromatinių prieskonių mišinio.
Skanaus!