Tešla su kefyru visada pasižymi tuo, kad ilgai išlieka šviežia ir minkšta.
Šis sausainių receptas yra pats paprasčiausias ir greičiausias, jam tereikia vos kelių ingredientų, kuriuos visada rasite savo virtuvėje.
Receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Kefyro -120 ml
- Augalinio aliejaus – 50 ml
- Kiaušinių- 2 vnt.
- Cukraus – 30 g
- Kepimo miltelių – 1 šaukštelio
- Miltų apie 270 g
- Citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su žiupsneliu druskos išplakite rankiniu plaktuvu arba mikseriu.
Suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės.
Įpilkite kambario temperatūros kefyrą ir išmaišykite.
Į mišinį įberkite citrinos žievelę, vėl viską išmaišykite.
Dalimis suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Užminkykite vientisą tešlą.
Patarimas:
Miltų gali prireikti daugiau arba mažiau, berkite tiek, kad tešla būtų minkšta ir elastinga.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite maždaug 4 mm storio tešlos lakštą.
Stikline išpjaukite apskritimus.
Vieną apskritimo pusę apvoliokite cukruje, perlenkite per pusę ir suspauskite kraštus, tada kraštus vėl apvoliokite cukruje.
Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20-30 minučių, tačiau vadovaukitės savo orkaite, iškepę sausainiai turi būti auksinės spalvos.
Sausainiai labai greitai iškepa – viduje būna minkšti, o išorėje šiek tiek traškūs.
Kad skonis ir kvapas būtų dar geresni, galite aplieti ištirpintu šokoladu.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: