Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Sausainiai „Citrina“- visiems žinomas skonis, patiektas kitaip

Gražūs ir skanūs sausainiai „Citrina“. Jie užkariaus jūsų svečių ir artimųjų skonio receptorius. Paruoškite juos ir nustebinkite draugus!

Jums reikės:

  • 500 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 150 ml pieno
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušinių tryniai
  • citrinos žievelės

Įdaras

  • 2 kiaušinių baltymai
  • 200 g maltų migdolų
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 130 g cukraus
  • minkštimo iš dviejų citrinų
  • 1-2 šaukštai romo ar brendžio

Nebūtina

  • geltoni maistiniai dažai
  • 300 ml pieno
  • 200 g cukraus, apvolioti sausainius

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Pirmiausia sumaišykite trynius, kambario temperatūros sviestą, cukrų, pieną ir citrinos žieveles, tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tešlą ir šaldykite 2 valandas.

Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės.

Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite maždaug 7–8 cm skersmens apskritimais. Į kiekvieną  apskritimą dėkite po nepilną šaukštelį įdaro.Susukite išilgai ir užspauskite kraštus, kad taptų panašu į citriną.

Dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje
apie 20 minučių.

Kai sausainiai atvės, pamirkykite juos į geltonai nudažytą pieną ir apibarstykite cukrumi.

sausainiai

sausainiai

Įdomūs video