Gražūs ir skanūs sausainiai „Citrina“. Jie užkariaus jūsų svečių ir artimųjų skonio receptorius. Paruoškite juos ir nustebinkite draugus!
Jums reikės:
- 500 g miltų
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 150 ml pieno
- Žiupsnelis druskos
- 2 kiaušinių tryniai
- citrinos žievelės
Įdaras
- 2 kiaušinių baltymai
- 200 g maltų migdolų
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 130 g cukraus
- minkštimo iš dviejų citrinų
- 1-2 šaukštai romo ar brendžio
Nebūtina
- geltoni maistiniai dažai
- 300 ml pieno
- 200 g cukraus, apvolioti sausainius
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Pirmiausia sumaišykite trynius, kambario temperatūros sviestą, cukrų, pieną ir citrinos žieveles, tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tešlą ir šaldykite 2 valandas.
Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės.
Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite maždaug 7–8 cm skersmens apskritimais. Į kiekvieną apskritimą dėkite po nepilną šaukštelį įdaro.Susukite išilgai ir užspauskite kraštus, kad taptų panašu į citriną.
Dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje
apie 20 minučių.
Kai sausainiai atvės, pamirkykite juos į geltonai nudažytą pieną ir apibarstykite cukrumi.