Vasarą labiausiai norisi išeiti į gamtą, pasidaryti iškylą. O kokia iškylą be šašlykų? Todėl surinkome 10 originalių ir egzotinių marinatų jiems receptų.
Marinatas su kiviais
Jums reikės:
2 kg mėsos
1 didelio arba 2 mažų kivių
Prieskonių kepsniams
Gaminimas:
Šį mėsos marinavimo būdą įvertins pusė žmonijos.
Supjaustykite mėsą norimais gabalėliais, supjaustykite kivi į mažus gabalėlius ir sumaišykite su mėsa. Prieskonių ir svogūnų pridėkite pagal skonį. Mėsa išsimarinuos vos per pusvalandį ir bus labai minkšta!
Egzotinis marinatas šašlykams: su grietine ir apelsinų sultimis
Nepastebimas, bet galingas skonis ir citrusinių vaisių rūgštumas.
Reikalingi produktai:
2-3 kg mėsos
apelsinas – 1 vnt.
česnakų milteliai – 2 šaukštai
bazilikas džiovintas – 2 šaukšteliai
kardamonas – 1 šaukštelis
grietinė – 600 g (30% ir riebesnė)
majonezas – 300 g
druska
pipirai
Gaminimas:
1. Nutarkuokite apelsinų žievelę, išspauskite iš apelsino sultis ir sumaišykite su džiovintais česnakais, baziliku, kardamonu.
2. Įpilkite druskos, pipirų, grietinę ir majonezą. Gerai išmaišykite.
Granatų marinatas mėsai
Jums reikės:
Granatų – 2 vnt. (arba granatų sulčių – 1 puodelio)
Sauso raudono vyno – 150 g
Svogūnų – 1 kg
Mėsos – 4 kg
Prieskonių kepsniams
Gaminimas:
- Marinuokite mėsą granatų sultyse, vyne ir svogūnuose. Svogūnų turi būti daug.
2. Palikite per naktį.
3. Mėsa marinuojama be druskos, nesūdyta mėsa gaunasi minkšta ir sultinga.
Pasūdykite mėsą, kai jau ruošitės kepti, arba patiekite su padažais.
Aštrus garstyčių – medaus marinatas mėsai
Jums reikės:
1 kg mėsos
šiek tiek peletrūno
100 ml vandens
150 g skysto medaus
150 ml garstyčių su grūdeliais
200 ml Dižono garstyčių
300 ml augalinio aliejaus
druskos
pipirų
Gaminimo procesas:
1.Stambiai supjaustykite peletrūną, įpilkite vandens, medaus, dviejų rūšių garstyčių ir augalinio aliejaus.
2. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Marinatas mėsai su mineraliniu vandeniu
Jums reikės:
Mėsos
Mineralinio vandens
Majonezo
Prieskonių kepsniams
Gaminimas:
- Ant mėsos supilkite stipriai gazuotą mineralinį vandenį ir palikite 2 valandoms.
2. Tada nupilkite vandens likučius, suberkite visus prieskonius ir sumaišykite su majonezu arba grietine.
3. Palikite 10–15 minučių ir kepkite. Bet kuri kieta mėsa taps minkšta.
Alaus marinatas
Jums reikės:
Sojų padažo – 200 ml
Medaus – 150 g
Alaus – 200 ml
Česnakų – 2 skiltelių
Čili pipirų
Vienos rozmarino šakelės
Gaminimas:
Susmulkinkite česnakus, sumaišykite su likusiais ingredientais. Gautą marinatą supilkite ant vištienos ir per naktį palikite marinuotis šaldytuve.
Itališkas marinatas
Jums reikės:
Citrinų sulčių
Alyvuogių aliejaus – 5 šaukštų
Česnakų miltelių – 1 šaukštelio
Itališkų žolelių – pagal skonį
Druskos ir pipirų – pagal skonį
Gaminimas:
Vištienos filė supjaustykite gabalėliais, sudėkite prieskonius, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Palikite marinuoti pusvalandį.
Balkanų marinatas šašlykams su jogurtu, kalendra ir paprika
Jums reikės:
2 kg mėsos
3 vnt. raudonųjų saldžiųjų paprikų
Kalendros 150 g
natūralaus jogurto 600 g
1/2 citrinos sulčių
druskos
Gaminimas:
1. Paprikas pakepinkit ant grotelių, kol taps juodos spalvos, taip marinatas įgaus dūmų aromatą.
2. Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais kubeliais arba juostelėmis.
3. Supjaustykite kalendrą, sumaišykite su jogurtu, įpilkite citrinos sulčių, įdėkite druskos ir smulkintas paprikas. Išmaišykite.
Viduržemio jūros marinatas mėsai su pomidorais ir baziliku
Šis marinatas pagyvins mėsą ir žuvis, kurios nėra per daug išraiškingos.
Marinatas skirtas 2-3 kg mėsos.
Jums reikės:
1 litro pomidorų pastos
1 citrinos sulčių
cukraus 70 g
kaparėlių 1 valgomojo šaukšto
česnakų 5 skiltelių
bazilikų 100 g
alyvuogių aliejaus 100 ml
druskos ir pipirų
Gaminimas:
1. Sumaišykite pomidorų pastą su cukrumi ir kaparėliais.
2. Susmulkinkite česnaką plokščia peilio puse arba rupiai supjaustykite, supilkite į marinatą.
Rankomis suplėšykite bazilikų lapus ir pridėkite į marinatą kartu su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite.
Japoniškas marinatas su sojos padažu ir imbieru
Reikės:
sojos padažo 200 ml
teriaki padažo 200 ml
citrinų 2 vnt.
1-2 čili (neprivaloma)
šiek tiek kalendros
šviežio imbiero 100 g
sezamo aliejaus 50 ml
Gaminimo procesas:
1. Sumaišykite sojos padažą su teriaki padažu. Citrinas perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Grubiai supjaustykite kalendras ir čili, jei naudojate, viską sudėkite į marinatą. Suberkite susmulkintą arba smulkiai sutarkuotą imbierą.
2. Supilkite sezamo aliejų į marinatą ir gerai išmaišykite.