Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

10 neįprastų receptų, kaip skaniai užmarinuoti šašlykus!

Vasarą labiausiai norisi išeiti į gamtą, pasidaryti iškylą. O kokia iškylą be šašlykų? Todėl surinkome 10 originalių ir egzotinių marinatų jiems receptų.

Marinatas su kiviais

Jums reikės:

2 kg mėsos

1 didelio arba 2 mažų kivių

Prieskonių kepsniams

Gaminimas:

Šį mėsos marinavimo būdą įvertins pusė žmonijos.

Supjaustykite mėsą norimais gabalėliais, supjaustykite kivi į mažus gabalėlius ir sumaišykite su mėsa. Prieskonių ir svogūnų pridėkite pagal skonį. Mėsa išsimarinuos vos per pusvalandį ir bus labai minkšta!

Egzotinis marinatas šašlykams: su grietine ir apelsinų sultimis

Nepastebimas, bet galingas skonis ir citrusinių vaisių  rūgštumas.

Reikalingi produktai:

2-3 kg mėsos

apelsinas – 1 vnt.

česnakų milteliai – 2 šaukštai

bazilikas džiovintas – 2 šaukšteliai

kardamonas – 1 šaukštelis

grietinė – 600 g (30% ir riebesnė)

majonezas – 300 g

druska

pipirai

Gaminimas:

1. Nutarkuokite apelsinų žievelę, išspauskite iš apelsino sultis ir sumaišykite su džiovintais česnakais, baziliku, kardamonu.

2. Įpilkite druskos, pipirų, grietinę ir majonezą. Gerai išmaišykite.

Granatų marinatas mėsai

Jums reikės:

Granatų – 2 vnt. (arba granatų sulčių – 1 puodelio)

Sauso raudono vyno – 150 g

Svogūnų – 1 kg

Mėsos – 4 kg

Prieskonių kepsniams

Gaminimas:

  1. Marinuokite mėsą granatų sultyse, vyne ir svogūnuose. Svogūnų turi būti daug.

2. Palikite per naktį.

3. Mėsa marinuojama be druskos, nesūdyta mėsa gaunasi minkšta ir sultinga.

Pasūdykite mėsą, kai jau ruošitės kepti, arba patiekite su padažais.

Aštrus garstyčių – medaus marinatas mėsai

Jums reikės:

1 kg mėsos

šiek tiek peletrūno

100 ml vandens

150 g skysto medaus

150 ml garstyčių su grūdeliais

200 ml Dižono garstyčių

300 ml augalinio aliejaus

druskos

pipirų

Gaminimo procesas:

1.Stambiai supjaustykite peletrūną, įpilkite vandens, medaus, dviejų rūšių garstyčių ir augalinio aliejaus.

2. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Marinatas mėsai su mineraliniu vandeniu

Jums reikės:

Mėsos

Mineralinio vandens

Majonezo

Prieskonių kepsniams

Gaminimas:

  1. Ant mėsos supilkite stipriai gazuotą mineralinį vandenį ir palikite 2 valandoms.

2. Tada nupilkite vandens likučius, suberkite visus prieskonius ir sumaišykite su majonezu arba grietine.

3. Palikite 10–15 minučių ir kepkite. Bet kuri kieta mėsa taps minkšta.

Alaus marinatas

Jums reikės:

Sojų padažo – 200 ml

Medaus – 150 g

Alaus – 200 ml

Česnakų – 2 skiltelių

Čili pipirų

Vienos rozmarino šakelės

Gaminimas:

Susmulkinkite česnakus, sumaišykite su likusiais ingredientais. Gautą marinatą supilkite ant vištienos ir per naktį palikite marinuotis šaldytuve.

Itališkas marinatas

Jums reikės:

Citrinų sulčių

Alyvuogių aliejaus – 5 šaukštų

Česnakų miltelių – 1 šaukštelio

Itališkų žolelių – pagal skonį

Druskos ir pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

Vištienos filė supjaustykite gabalėliais, sudėkite prieskonius, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Palikite marinuoti pusvalandį.

Balkanų marinatas šašlykams su jogurtu, kalendra ir paprika

Jums reikės:

2 kg mėsos

3 vnt. raudonųjų saldžiųjų paprikų

Kalendros 150 g

natūralaus jogurto 600 g

1/2 citrinos sulčių

druskos

Gaminimas:

1. Paprikas pakepinkit ant grotelių, kol taps juodos spalvos, taip marinatas įgaus dūmų aromatą.

2. Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais kubeliais arba juostelėmis.

3. Supjaustykite kalendrą, sumaišykite su jogurtu, įpilkite citrinos sulčių, įdėkite druskos ir smulkintas paprikas. Išmaišykite.

Viduržemio jūros marinatas mėsai su pomidorais ir baziliku

Šis marinatas pagyvins mėsą ir žuvis, kurios nėra per daug išraiškingos.
Marinatas skirtas 2-3 kg mėsos.

Jums reikės:

1 litro pomidorų pastos

1 citrinos sulčių

cukraus 70 g

kaparėlių 1 valgomojo šaukšto

česnakų 5 skiltelių

bazilikų 100 g

alyvuogių aliejaus 100 ml

druskos ir pipirų

Gaminimas:

1. Sumaišykite pomidorų pastą su cukrumi ir kaparėliais.

2. Susmulkinkite česnaką plokščia peilio puse arba rupiai supjaustykite, supilkite į marinatą.

Rankomis suplėšykite bazilikų lapus ir pridėkite į marinatą kartu su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite.

Japoniškas marinatas su sojos padažu ir imbieru

Reikės:

sojos padažo 200 ml

teriaki padažo 200 ml

citrinų 2 vnt.

1-2 čili (neprivaloma)

šiek tiek kalendros

šviežio imbiero 100 g

sezamo aliejaus 50 ml

Gaminimo procesas:

1. Sumaišykite sojos padažą su teriaki padažu. Citrinas perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Grubiai supjaustykite kalendras ir čili, jei naudojate, viską sudėkite į marinatą. Suberkite susmulkintą arba smulkiai sutarkuotą imbierą.

2. Supilkite sezamo aliejų į marinatą ir gerai išmaišykite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---