Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip pasigaminti šašlykus keptus orkaitėje: nuostabiu skoniu, bus sužavėti visi!

Pateikiame paprastą vištienos šašlykų su burnoje tirpstančiu naminiu padažu receptą. Skanų ir sultingą vištienos šašlyką su naminiu barbekiu padažu galite lengvai pasigaminti net savo virtuvėje. Jums reikės tik orkaitės, paprastų ingredientų ir poros valandų laisvo laiko.

Как приготовить шашлык в духовке: секреты идеального мяса, от которого все без ума

Ingredientai (8 porcijoms):

Šašlykui:

  • 1,5 kg vištienos šlaunelių, blauzdų ir krūtinėlių su kaulais ir oda;
  • 2 didelių svogūnų, supjaustytų plonais griežinėliais;
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.

Padažui:

  • 150 g kečupo;
  • 120 g rudojo cukraus;
  • 1/2 stiklinės vandens;
  • 1/4 stiklinės obuolių sidro acto;
  • 1 valgomojo šaukšto paruošto Vorčesterio padažo (neprivaloma);
  • 1 valgomojo šaukšto melasos sirupo;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio pertrinto česnako;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio maltų garstyčių miltelių.

Как приготовить шашлык в духовке: секреты идеального мяса, от которого все без ума

Kepimo būdas:

  • Pradėkite gaminti nuo naminio barbekiu padažo. Dideliame dubenyje sumaišykite kečupą, rudąjį cukrų, vandenį, obuolių actą, Vorčesterio padažą, melasos sirupą ir prieskonius. Uždenkite ir atšaldykite šaldytuve bent 1 valandą (geriausia per naktį).
  • Tuomet galite ruošti mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros ir išklokite didelę kepimo skardą aliuminio folija.
  • Ant kepimo skardos sudėkite smulkintus svogūnus, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
  • Ant svogūnų sudėkite vištieną odele į viršų ir kepkite, kol ji įgaus auksinę spalvą (30-40 min.).
  • Išimkite vištieną ir abi puses aptepkite paruoštu padažu. Kepkite mėsą toliau, kol iškeps (kepkite, kol plutelė taps traški, o padažas sutirštės).
  • Vištieną patiekite su daržovėmis, žolelėmis ir (arba) fri bulvytėmis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---