Pateikiame paprastą vištienos šašlykų su burnoje tirpstančiu naminiu padažu receptą. Skanų ir sultingą vištienos šašlyką su naminiu barbekiu padažu galite lengvai pasigaminti net savo virtuvėje. Jums reikės tik orkaitės, paprastų ingredientų ir poros valandų laisvo laiko.
Ingredientai (8 porcijoms):
Šašlykui:
- 1,5 kg vištienos šlaunelių, blauzdų ir krūtinėlių su kaulais ir oda;
- 2 didelių svogūnų, supjaustytų plonais griežinėliais;
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.
Padažui:
- 150 g kečupo;
- 120 g rudojo cukraus;
- 1/2 stiklinės vandens;
- 1/4 stiklinės obuolių sidro acto;
- 1 valgomojo šaukšto paruošto Vorčesterio padažo (neprivaloma);
- 1 valgomojo šaukšto melasos sirupo;
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/2 arbatinio šaukštelio pertrinto česnako;
- 1/4 arbatinio šaukštelio maltų garstyčių miltelių.
Kepimo būdas:
- Pradėkite gaminti nuo naminio barbekiu padažo. Dideliame dubenyje sumaišykite kečupą, rudąjį cukrų, vandenį, obuolių actą, Vorčesterio padažą, melasos sirupą ir prieskonius. Uždenkite ir atšaldykite šaldytuve bent 1 valandą (geriausia per naktį).
- Tuomet galite ruošti mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros ir išklokite didelę kepimo skardą aliuminio folija.
- Ant kepimo skardos sudėkite smulkintus svogūnus, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
- Ant svogūnų sudėkite vištieną odele į viršų ir kepkite, kol ji įgaus auksinę spalvą (30-40 min.).
- Išimkite vištieną ir abi puses aptepkite paruoštu padažu. Kepkite mėsą toliau, kol iškeps (kepkite, kol plutelė taps traški, o padažas sutirštės).
- Vištieną patiekite su daržovėmis, žolelėmis ir (arba) fri bulvytėmis.
Skanaus!