Subtilų sultingą obuolių pyragą paruošti labai lengva. Net pradedantysis gali jį pasigaminti.
Ingredientai:
- kiaušiniai 5 vnt.
- cukrus 300 g
- vanilinas 1 g
- druska 0,5 šaukštelio
- kepimo milteliai 10 g
- kvietiniai miltai 2 stiklinės (300 g)
- obuoliai 1 kg
- sviestas 200 g
Paruošimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite vanilino, druskos ir kepimo miltelių.
- Ištirpinkite sviestą iki labai minkštos konsistencijos ir supilkite į mišinį.
- Viską sumaišykite su miltais iki vientisos masės.
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Tolygiai paskirstykite obuolius ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pateptą kepimo skardą.
- Šarlotė kepama orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros, 45 minutes.
- Palaukite, kol pyragas atvės, ir tada išimkite iš formos.
- Štai ir viskas, skanus ir švelnus Šarlotės pyragas yra paruoštas!
Skanaus!