Daugelyje šeimų šaltiena laikoma neatsiejamu švenčių atributu. Bet kadangi patiekalo gaminimas užtrunka ilgai, ji dažnai gamina iš anksto.
Jums reikės:
- 2 kg mėsos
- 3 l vandens
- 1 didelės morkos
- 1 svogūno galvos
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pasirinktą mėsą verta virti su kremzlėmis ir sąnariais, kad nereikėtų dėti želatinos. Galite pridėti vištienos kojų. Visa ši mėsa pirmiausia turi būti mirkoma tris valandas.
Virkite mėsą 5 minutes, nupilkite pirmąjį sultinį, kruopščiai nuplaukite mėsą.
Mėsą užpilkite švariu vandeniu ir vėl padėkite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 5 valandas.
Pasibaigus nurodytam laiko tarpui, sudėkite svogūnus, morkas, prieskonius. Virkite dar 2 valandas.
Paskui supjaustykite mėsą. Naudodami marlę, sultinį kruopščiai nukoškite. Užvirkite ir užpylę ant mėsos leiskite sustingti.
Šaltiena paruošta. Supjaustykite ją ir jei neketinate visko valgyt iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite.
Skanaus!