Jei svarstote, kokius šaltus užkandžius patiekti ant šventinio stalo, jus tikrai sužavės šie du receptai.
Šventinis šoninės užkandis
Jums reikės:
- 550 g rūkytos šoninės
- 1 valg. š. druskos
- 6 česnako skiltelių
- 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 3 valg. š. smulkintų petražolių
Kaip gaminti?
Sumalkite šoninę, sumaišykite su druska ir smulkintu česnaku.
Gautą masę padalinkite į 3 dalis. Vieną sumaišykite su paprika, o kitą – su smulkintomis petražolėmis.
Ant maistinės plėvelės sudėkite šoninę su paprika, tolygiai paskirstykite.
Kitas sluoksnis – šoninė su petražolėmis, o dar kitas – šoninė be priemaišų.
Susukite šoninę į ritinį ir padėkite į 2 valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekdami, supjaustykite griežinėliais.
Įdaryta šoninė
Jums reikės:
- 2 kg rūkytos šoninės
- 100 g smulkintų petražolių
- 2 česnakų
- 100 g krapų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 100 g adžikos
Kaip gaminti?
Smulkintas petražoles ir krapus sumaišykite su išspaustu česnaku.
Šoninėje iš abiejų pusių padarykite gilius įpjovimus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Vienoje pusėje įpjovus užpildykite petražolių, krapų ir česnako mišiniu, o kitoje – adžika.
Šoninę suvyniokite į pergamentinį popierių ir foliją. Parą laikykite šaldytuve.
Linkime gero skonio!