Velykos jau visai šalia. Norisi nustebinti savo artimuosius. Mūsų redakcija žino, kaip įgyvendinti šiuos norus. Šventinės salotos jums tikrai patiks.
Jūs turite žinoti, kaip išvirti minkštas vištienos kepenėles, kad jos nepasirodytų sausos ir neskanios. Neužtenka jų tik iškepti ar išvirti. Bet jei kepenėles derinate su kitais skaniais produktais viename patiekale, užkandis pasirodys nuostabus.
Jums reikės:
- Vištienos kepenėlių 350 g
- Svogūno 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Marinuotų agurkų 3 vnt.
- Česnakų 3 skiltelių
- Kietojo sūrio 100 g
- Majonezo pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Krapų 1/2 ryšulio
- Salotų lapų 4 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 3 šaukštų
Gaminimas:
Kepenėles išvirkite pasūdytame vandenyje. Išimkite iš karšto vandens ir atidėkite, kol atvės.
Išvirkite kiaušinius pasūdytame vandenyje. Nulupkite ir sutarkuokite. Taip pat sutarkuokite marinuotus agurkus ir kietąjį sūrį.
Nulupkite svogūną. Smulkiai supjaustykite. Apkepkite svogūną saulėgrąžų aliejuje. Sutarkuokite morkas ir suberkite į keptuvę prie svogūnų. Kepkite morkas, kol jos suminkštės.
Susmulkinkite česnaką ir suberkite jį į keptuvę su daržovėmis. Sumaišykite ir kepkite dar 1 minutę. Perkelkite daržoves iš keptuvės į dubenį. Kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Paimkite lėkštę. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Jais išklokite lėkštės dugną. Patepkite trupučiu majonezo.
Ant majonezo išdėliokite vištienos kepenėles. Patepkite jas majonezu ir pabarstykite druska. Tada sluoksniai eina tokia seka: marinuoti agurkai, keptos daržovės, majonezas, kiaušiniai, majonezas, tarkuotas sūris.
Padėkite salotas į šaldytuvą, kad visi sluoksniai sumirktų. Prieš patiekdami papuoškite krapų šakelėmis.