Smagu, kad po truputį tolstame nuo standartinio sovietinio meniu ir pradedame išbandyti kažką naujo. Anksčiau burokėliai buvo patiekiami su silke. Dabar šią vietą užima praktiški patiekalai, kurie patinka visiems. Šiltos burokėlių salotos su svogūnais – ryškus to įrodymas.
Šis vitaminų ir baltymų kokteilis patiks net išrankiausiam skoniui. Lengvos ir maistingos burokėlių salotos puikiai tiks tiek sportininkams, tiek mėsos nemėgstantiems žmonėms. Svarbu tai, kad sudėtyje nėra brangių ingredientų. Šiuos produktus visada galima rasti virtuvėje.
Jums reikės:
- Burokėlių 430 g
- Svogūnų 250 g
- Česnako 2 skiltelių
- Saulėgrąžų aliejaus 10 ml
- Kiaušinių 2 vnt.
- Žalumynų 0,5 ryšulio
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Nuluptą svogūną supjaustykite ketvirčiais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Suberkite smulkiai pjaustytą česnaką.
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Sudėkite juos į keptuvę su svogūnais, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite viską 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kietai išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite. Dar šiltus kiaušinius sumaišykite su likusiais ingredientais, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir nedelsdami patiekite.