Atėjus pavasariui ridikėliai yra pirmoji iš sezoninių daržovių, kurios noriai dedamos į įvairias salotas ir užkandžius. Vitaminų ištroškęs kūnas tiesiog trokšta kažko gaivaus ir trapaus!
Šiandien siūlomos ridikėlių salotos yra tikrai neįprastos. Ryškiai žalios spalvos padažas, pagamintas iš tiršto klasikinio jogurto, puikiai papildo skonį.
Jums reikės:
- Ridikėlių 2 ryšulėlių
- Agurkų 2-4 vnt.
- Krapų 1 saujos
- Grietinės 3 šaukštų
- Česnako 1 skiltelės
- Kiaušinių 4-5 vnt.
- Jogurto 300 ml
- Alyvuogių aliejaus 2 šaukštų
- Juodųjų pipirų pagal skonį
- Dižono garstyčių pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite ir supjaustykite kietai virtus kiaušinius.
Ridikėlius nuplaukite, pašalinkite šaknis ir lapus. Supjaustykite didelėmis riekelėmis. Agurkus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Susmulkinkite nuplautus žalumynus ir česnaką, suberkite viską į maišytuvo dubenį. Pagal skonį įberkite druskos, alyvuogių aliejaus, plakite iki vientisos masės. Supilkite 3 šaukštus jogurto ir vėl išplakite. Įpilkite likusį jogurtą, išmaišykite, sureguliuokite padažo skonį, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų.
Suberkite ridikėlius ir agurkus į padažą. Išmaišykite.
Kiaušinius pagardinkite grietine, druska, pipirais, pagal skonį įdėkite Dižono garstyčių, išmaišykite.
Lėkštėje sudėkite ridikėlių salotas, o ant viršaus kiaušinius. Su salotomis galite patiekti mėgstamos duonos!