Šios salotos yra kiekvienos šventės, kurią švenčiame kartu su uošve, išskirtinis patiekalas. Be dieviškai subtilaus skonio, salotos dar ir atrodo įspūdingai! Kai mes ateiname pas uošvienę ką nors švęsti, visada laukiame kol visi ateis ir susės, kad pirmiausia suvalgytume šias salotas.
Ir visai neseniai, kai buvo mano dukros gimimo diena, aš nusprendžiau, kad atėjo laikas sužinoti šį receptą ir pačiai pagaminti šį patiekalą.
Mums reikės tokių produktų:
- Vienos stiklinės virtų ryžių
- 250 g menkių kepenėlių
- Dviejų šviežių agurkų
- Keturių vnt. kiaušinių
- 150 g konservuotų kukurūzų
- Svogūnų laiškų, salotų, petražolių
- Baltųjų pipirų, druskos pagal skonį
- Majonezo
Salotų gaminimo eiga:
Pirmiausia kiekvienam ingredientui reikia paruošti atskirą dubenį.
Vieną agurką supjaustome kubelių pavidalu, o antrą paliekame patiekalo papuošimui.
Smulkiai supjaustykite svogūno laiškus ir sumaišykite su smulkintu agurku.
Virtiems kiaušiniams atskirkite baltymus ir trynius. Tris baltymus reikia stambia tarka susmulkinti, o trynius – su smulkia tarka.
Peiliu supjaustykite menkių kepenėles.
Sumaišykite virtus ryžius su nuo kepenėlių likusiomis sultimis ir druska.
Naudodami specialų prietaisą, supjaustykite antrąjį agurką spiralės pavidalu.
Paimkite serviravimo lėkštę, pirmiausia uždėkite ant jos salotų lapus ir uždėkite serviravimo formos žiedą (skersmuo turėtų būti 26 cm).
Dabar pradedame dėlioti salotas sluoksniais:
1 – ryžiai
2 – menkių kepenys
3 – kiaušinių baltymai, sutepkite majonezu
4 – kukurūzai ir vėl majonezas
5 – agurkas su svogūnų laiškais, majonezo sluoksnis
6 – tryniai.
Šiek tiek sutankinkite sluoksnius, juos suspausdami, nuimkite žiedą ir ant salotų viršaus išdėliokite išpjaustytą agurkų spiralę, taip pat petražolių lapus papuošimui.
Skanaus!