Salotos su virta kiauliena ir agurkais yra sotus, bet tuo pat metu lengvas ir švelnus užkandis. Jos gali būti patiekiamos tiek kaip paprastas užkandis, tiek kaip šventinio stalo akcentas. Visi ingredientai labai gerai dera vieni su kitais: virta kiauliena ir kiaušinis suteikia sotumo, o agurkas – gaivumo.
Pagrindinis šių salotų ingredientas yra mėsa. Todėl verta į mėsos pasirinkimą žiūrėti atsakingai, nes nuo jos priklauso viso patiekalo skonis. Raudonos mėsos mėgėjams rekomenduojame rinktis virtą kiaulieną. Tačiau vištiena padarys salotas švelnesnėmis. Taip pat atkreipkite dėmesį į agurkus. Jei žievelė karti, geriausia ją nulupti. Beje, žiemą šviežius agurkus galite pakeisti marinuotais.
Jums reikės:
- Agurkų 2 vnt.
- Virtos kiaulienos 200 g
- Kietojo sūrio 70 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Majonezo pagal skonį
- Krapų pagal skonį
- Česnako pagal skonį
Gaminimas:
Agurkus ir virtą kiaulieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
Išvirkite kiaušinį ir sutarkuokite kartu su sūriu.
Krapus susmulkinkite ir išspauskite česnaką. Sudėkite šiuos ingredientus į salotas, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.