Žiema yra nuostabus laikas dėl daugelio priežasčių. Maisto gaminimas yra viena iš jų. Šie metai nėra išimtis. Nusprendžiau, kad salotos su krabų lazdelėmis puikiai paįvairins stalą. Ir aš buvau teisi.
Salotų paruošimas yra pats paprasčiausias, tačiau skoniu jos nenusileidžia niekam. Todėl tai yra vienintelės salotos, kurias galima gaminti nors ir kasdien. Ir tai nenusibosta!
Manau, kad paslaptis slypi sėkmingame turimų ingredientų derinyje: traškūs kopūstai, lengvos krabų lazdelės ir sultingi grybai. Todėl pagrindinis kalorijų kiekis gaunamas iš kukurūzų ir majonezo. Salotos yra lengvos ir traškios. Originaliame recepte naudojama vištiena. Taigi, šis receptas skirtas tiems, kurie nenori gaišti laiko gamindami.
Jums reikės:
- Kopūstų 500 g
- Krabų lazdelių 200 g
- Marinuotų grybų 400 g
- Konservuotų kukurūzų 170 g
- Majonezo 70 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Kopūstą nuplaukite ir nusausinkite. Tada supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis ir pagniaužykite jas rankomis, įberdami druskos ir pipirų. Jie turėtų išskirti sultis ir šiek tiek suminkštėti.
Susmulkinkite grybus ir krabų lazdeles. Geriausia juos supjaustyti plonais griežinėliais, kaip nuotraukoje.
Iš kukurūzų nupilkite skystį, suberkite juos į salotas.
Pagardinkite patiekalą majonezu ir kruopščiai išmaišykite. Norėdami sumažinti kalorijų kiekį, naudokite prieskonius ir graikišką jogurtą. Gero apetito!