Sveiki visi! Šiandien aš jums pasakysiu, kaip namuose pagaminamos korėjietiškos morkos. Šis paprastas ir aštrus patiekalas jau seniai užkariavo mūsų širdis. Korėjietiškas morkas galima valgyti kiekvieną dieną arba gaminti šventėms. Labai skanus ir nepakeičiamas patiekalas.
KAIP GAMINTI KORĖJIETIŠKAS MORKAS
Šį patiekalą sugalvojo korėjiečiai, kai jie pateko į SSRS teritoriją. Dėl to, kad tose šalies dalyse nebuvo kiniško kopūsto, morkos pakeitė jų mėgstamiausias Kim Chi salotas. Patiekalas buvo toks skanus, kad receptas išgarsėjo visame pasaulyje.
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite morkas ir sutarkuokite jas specialia tarka. Tai vadinama korėjietiška morkų tarka.
Maždaug vienam kilogramui morkų reikia vieno arbatinio šaukštelio druskos ir pusės šaukštelio cukraus. Tarkuotas morkas suberkite į gilų dubenį, pasūdykite ir pabarstykite cukrumi.
Po to įpilkite šiek tiek acto – apie 2-3 lašus. Tada smulkiai supjaustykite svogūną. Taip pat galite jį supjaustyti plonais pusžiedžiais. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Kai jie bus paruošti, į juos įberkite šiek tiek aitriųjų pipirų ir gerai sumaišykite.
Prieš dedant svogūnus į salotas, į morkas įspauskite česnako. Užteks vienos didesnės ar dviejų mažų skiltelių. Taip pat į morkas įberkite pusę šaukštelio juodųjų pipirų ir tiek pat kalendros. Dabar į morkas sudėkite apkeptus svogūnus, kruopščiai sumaišykite ingredientus.
Salotos paruoštos, tačiau jas geriau palikti šaldytuve 2–3 valandoms. Taip skoniai labiau susigers vieni į kitus. Tikiuosi, kad jums patiko šis paprastas klasikinis korėjietiškų morkų receptas. Skanaus!