Įprasti baltieji kopūstai yra viena pagrindinių daržovių ant mūsų stalo daugiausia dėl to, kad jų pagrindu galima paruošti įvairiausių patiekalų. Tai yra kopūstų sriuba, kopūstų suktinukai ir pyragai. Nepaisant to, kad kopūstai po terminio apdorojimo atskleidžia savo skonį, aš labiau mėgstu juos šviežius. Šviežių kopūstų salotos man pakeičia bet kokį patiekalą!
Paprastai, kai žmonės galvoja apie kopūstų salotas, jie įsivaizduoja kažką panašaus į cole slaw salotas. Tai yra labiausiai paplitusios salotos iš smulkintų kopūstų ir morkų. Tačiau pažįstamą skonį galima lengvai pakeisti. Tereikia kulinarinio akcento, kuris radikaliai pakeičia bet kokį patiekalą.
Jums reikės:
- Kopūstų 250 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Agurkų 2 vnt.
- Petražolių saujelės
- Krapų saujelės
- Saulėgrąžų aliejaus 3 šaukštų
- Garstyčių 1 šaukštelio
- Grietinės 2 šaukštų
- Sojos padažo 1 šaukštelio
- Paprikos miltelių 1 žiupsnelio
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite kiaušinius. Kai vanduo užvirs, virkite dar 8-10 minučių. Tada virtus kiaušinius perkelkite į šaltą vandenį, kad atvėstų.
Susmulkinkite kopūstus į didelį dubenį.
Supjaustykite agurkus juostelėmis, supjaustykite žoleles. Suberkite į dubenį prie kopūstų.
Kiaušinius nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite trynius ir atidėkite. Baltymus supjaustykite kubeliais ir suberkite į salotas.
Paruoškite padažą atskirame inde. Trynius sutrinkite šakute, pagal skonį įberkite garstyčių, grietinės, sojos padažo, saulėgrąžų aliejaus, paprikos ir pipirų. Išmaišykite.
Pagal skonį įberkite druskos į padažą. Padažą išmaišykite su salotomis.