Puikus receptas naminėms salotoms su vištiena ir daržovėmis, kurias gaminu bent kartą per savaitę. Puikus skanėstas vakarienei ar lengviems pietums. Tiesiog pakeiskite padažo skonį ir kiekvieną kartą turėsite naujas salotas.
Jums reikės:
- salotų;
- 2 pomidorų;
- 3 agurkų;
- 1 vnt. vištienos krūtinėlė;
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- prieskonių pagal skonį;
- 1 arbatinio šaukštelio šašlykų prieskonių;
- pusės citrinos sulčių.
Ingredientai česnakiniam padažui:
- 3 skiltelės česnako;
- 50 g natūralaus jogurto;
- Žiupsnelis druskos;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais, kuriuos pagardinkite kepsnių prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir išdėliokite mėsos gabalėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps iki auksinės rudos spalvos, tada išimkite į lėkštę. Česnakinio padažo paruošimas: nulupkite česnako skilteles, sutrinkite grūstuvėje, tada sudėkite į dubenį, įberkite druskos, įdėkite aliejaus ir jogurto.
Gerai išmaišykite, kol visi ingredientai puikiai susimaišys. Nuplaukite salotas ir suplėšykite į mažesnius gabalėlius, tada sudėkite į dubenį. Agurkus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite ant agurkų. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite vištienos krūtinėlę, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Apliekite česnakiniu padažu. Prieš valgydami salotas gerai išmaišykite. Linkime jums gero apetito!