Nežinau kaip jūs, bet aš visada einu aplankyti tėvų su savo receptų sąsiuviniu. Ir kiekvieną kartą užsirašau naujus receptus. Sakykite ką norite, bet mano mama, 15 metų dirbusi virėja vietinėje kavinėje, moka įprastus patiekalus paversti šventiniais. Aš myliu jos „Krabus“, sūrią „Rafaello“ versiją su alyvuogėmis, įdarytus kalmarus ir krepšelius su krabais. Iš pažiūros paprastos salotos su krabų lazdelėmis mano mamos virtuvėje virsta tikru skanėstu. Nesu ragavusi nieko skanesnio!
Paprastos salotos su krabų lazdelėmis
Daugelis žmonių mano, kad krabų lazdelės yra visiška chemija. Jei mes kalbame apie pigias krabų lazdeles, tai taip ir yra – užteks paskaityti sudėtį. Bet geros krabų lazdelės gaminamos iš natūralios maltos žuvies su saugiais ingredientais. Kokybiškas produktas turi subtilų skonį, paverčiantį paprastus patiekalus egzotiškais. Ir ne nuodėmė vieną kartą palepinti save tokiu maistu!
Šiandien paruošėme jums paprastus salotų su krabų lazdelėmis receptus. Išsaugokite juos savo receptų knygutėje, nes jie visi nusipelno būti ant švenčių stalo!
„Krabai“
Ingredientai:
- 2 vidutinio dydžio agurkai
- 3 kiaušiniai
- 1 skardinė (didelė) konservuotų kukurūzų
- 240 g krabų lazdelių
- 0,5 valg. š. ryžių
- žolelės (pagal skonį)
- majonezas (pagal skonį)
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kad jie būtų birūs. Atvėsinkite, įpilkite kukurūzų, supjaustytų agurkų, kietai virtų kiaušinių ir krabų lazdelių. Sumaišykite su majonezu ir šviežiomis žolelėmis.
Krabų salotos „Lengvai“
Ingredientai:
- 200 g kiniško kopūsto arba mėgstamų salotų mišinio
- 240 g krabų lazdelių
- 150 g kietojo sūrio
- 2 agurkai
- 1 paprika
- 4 valg. š. kons. kukurūzų
- 1 valg. š. dižono garstyčių
- 3 valg. š. augalinio aliejaus
- šviežios žolelės, druska (pagal skonį)
Salotose naudokite tik minkštą kopūstų lapų dalį be kietų vietų. Kietąjį sūrį, paprikas, krabų lazdeles ir agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis. Sumaišykite šiuos ingredientus su kopūstų ar salotų mišiniu. Pridėkite kukurūzų, garstyčių, žolelių. Salotos pagardinamos augaliniu aliejumi ir druska.
Naujųjų metų salotos „Bajoriškos“
Ingredientai:
- 0,5 kg nuluptų krevečių
- 150 g silpnai sūdytos lašišos
- 240 g krabų lazdelių
- 3 kiaušiniai
- 1 šviežias agurkas
- 1 paprika
- 1 avokadas
- raudoni ikrai, šviežios žolelės (papuošimui)
- majonezas (galite naudoti ir kitą mėgstamą padažą)
Krevetes atšildykite kambario temperatūroje. Prieš dedant į salotas, nupilkite skysčio perteklių. Supjaustykite papriką, agurką, avokadą, kiaušinius ir krabų lazdeles kubeliais, o lašišą – juostelėmis. Pagardinkite majonezu arba garstyčiomis ir augaliniu aliejumi. Papuoškite žolelėmis ir raudonaisiais ikrais.
Krabų lazdelių salotos „Rafaello“
Ingredientai:
- 100 g kietojo sūrio
- 240 g krabų lazdelių
- 2 kiaušiniai
- 1 skiltelė česnako
- 100 g majonezo
Šaldiklyje lengvai užšaldykite krabų lazdeles. Tada sutarkuokite su sūriu ir kiaušiniais smulkia tarka. Palikite 1/3 lazdelių papuošimui, o likusias sumaišykite su majonezu ir smulkintu česnaku. Suformuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite krabų „drožlėse“ (pagamintose su tarka). Užkandį patiekite ant padėklo arba tešlos krepšeliuose. Jei norite, į kiekvieno rutulio vidurį įdėkite alyvuogę, kaparėlį arba šviežio agurko griežinėlį.
Krabų salotos kalmaruose
Ingredientai:
- 2 kalmarų kūneliai
- 50 g krabų mėsos arba lazdelių
- 50 g ryžių
- 1 mažas raudonas svogūnas
- 1 morka
- 1 kiaušinis
- 2 valg. š. majonezo
- krapai, prieskoniai, druska (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1.Išvalykite kalmarų vidurius, nupjaukite pelekus. Užvirinkite vandenį, į jį įberkite druskos, bet kokių prieskonių (kokius mėgstate) ir įdėkite kalmarus į vandenį. Palaukite, kol jie užvirs, ir išjunkite kaitlentę. Leiskite 10 minučių pastovėti marinate.
2.Įdėkite krabų mėsą į vandenį, kuriame virė kalmarai, ir virkite 3 minutes. Virkite ryžius iki išvirimo tame pačiame vandenyje.
3.Kol ryžiai vėsta, išvirkite kiaušinius, morkas, ir atvėsinkite. Tada supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su smulkiai supjaustytomis kalmarų uodegomis, krabų mėsa, svogūnais, krapais. Suberkite ryžius, majonezą ir išmaišykite.
4.Kalmarų kūnelius sandariai užpildykite salotų mišiniu ir laikykite šaldytuve 1 valandą. Patiekite užkandį, supjaustydami kalmarą žiedais.
Krabų kriauklės
Ingredientai:
- 10–15 trapios tešlos krepšelių
- 240 g krabų lazdelių
- 150 g minkšto grietinėlės sūrio
- 100 g silpnai sūdytos raudonos žuvies (lašišos ar kt. jūsų mėgstamos)
- alyvuogės dekoravimui
- žolelės dekoravimui
- prieskoniai (pagal skonį)
Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais, o žuvį – didesniais gabalėliais. Sumaišykite su grietinėlės sūriu ir prieskoniais. Užpildykite krepšelius įdaru ir padėkite alyvuoges ant kiekvieno iš jų, kad atrodytų it perlas. Uždenkite kitu krepšeliu, kad užkandis atrodytų kaip kriauklė su perlu viduje.
Prie šventinio stalo labai lengva persistengti su maistu, nes viskas taip skanu, kad paprasčiausiai negali atsispirti! Salotos gali būti puikus būdas paįvairinti savo mitybą skaniais ir sveikais patiekalais.
Ar jums patiko straipsnis? Būtinai parodykite savo draugams socialiniuose tinkluose šias skanias ir paprastas salotas su krabų lazdelėmis, ir skubėkite išbandyti!