Šiandien papasakosime, kaip paruošiamos kopūstų salotos su morkomis, kurias valgėme vaikystėje. Receptas lygiai toks pat, kaip gamindavo mokykloje. Kopūstai gaunasi labai sultingi, švelnūs ir su lengva saldžiarūgšte nata. Patariame visiems gaminti šias salotas ir pasinerti į malonų nostalgijos jausmą.
Kopūstų salotos su morkomis
Jums reikės:
- 100 g morkų
- 600 g kopūstų
- 1 šaukšto cukraus
- 2-3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 1,5 šaukšto 9% acto
- 0,5 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Kopūstus supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Apibarstykite druska ir gerai išminkykite rankomis, kad kopūstai išskirtų sultis. Ir palikite 15 minučių.
Tuo metu nuplaukite ir nuskuskite morkas, sutarkuokite jas į atskirą dubenį.
Po 15 minučių morkas suberkite prie kopūstų, įberkite cukraus ir įpilkite acto, viską gerai išmaišykite. Išmaišę, palikite vėsioje vietoje 10 minučių.
Prieš patiekiant, salotas reikia sumaišyti su augaliniu aliejumi.
Taip pat rekomenduojame pažiūrėti šį vaizdo įrašą ir pamatyti visą gaminimo procesą.
Salotos paruoštos. Skanaus!