Šiame straipsnyje jums pasakysime, kaip gaminamos „Cezario” salotos. Nesate ragavę skanesnių salotų. Taigi, jums ir jūsų šeimai tai tikrai patiks!
Ypatingai skanios „Cezario” salotos
Jums reikės:
- 300 g vištienos filė
- 8 putpelių kiaušinių
- 8 skiltelių duonos skrebučiams
- 0,5 iceberg salotos arba kiniško kopūsto
- 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštelių džiovintų žolelių mišinio
- 1 šaukštelio paprikos miltelių
- 8 vyšninių pomidorų
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui reikės:
- 1 šaukštelio garstyčių
- 3 šaukštų grietinės
- 1 šaukštelio medaus
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, kaip parodyta nuotraukoje. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos išdėliokite vištieną. Aptepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir paprikos milteliais. Tada pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 20 minučių.
Kol vištiena kepa, pradėkite gaminti skrebučius. Supjaustykite 7-8 baltos duonos riekes į vienodo dydžio kubelius. Apibarstykite prieskoniais ir kepkite keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi iš abejų pusių. Tada perkelkite į patogų indą, kad atvėstų.
Norėdami paruošti padažą, turite sumaišyti grietinę su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, medumi ir garstyčiomis. Medų geriau išlydyti, kad būtų lengviau maišyti. Įberkite druskos pagal skonį.
Prieš patiekdami patiekalą, turite salotų lapus suplėšyti. išvirtus kiaušinius ir pomidorus perpjaukite pusiau. Vištieną supjaustykite dideliais gabalėliais. Viską gražiai sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir vaišinkite svečius.
Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše:
Skanaus! Pažadame, kad pirmą kartą paruošite salotas pagal mūsų receptą, nebenorėsite jų užsisakyti restoranuose.