Trečiadienis, 23 spalio, 2024

Naujausi

Salotos „Gruodžio vakaras”: tikras žiemos rafinuotumas ant jūsų stalo

Daugeliui žmonių patinka nepretenzingos burokėlių salotos su graikiniais riešutais. Tarkuotas burokėlis, pagardintas česnaku – labai skanu ir naudinga.

Bet jei įjungsite vaizduotę ir pridėsite ingredientų, gausite skanų užkandį, kuris papuoš šventinį stalą! Kepenėlės padarys salotas malonesnes ir skanesnes, o tarkuotas sūris – elegantiškesnes!

Jums reikės:

  • Vištienos kepenėlių 300 g
  • Burokėlių 150 g
  • Morkų 120 g
  • Svogūnų 90 g
  • Kietojo sūrio 150 g
  • Majonezo pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Graikinių riešutų 100 g

Salotos

Gaminimas:

Išvalykite kepenėles, atskirdami riebalų gabaliukus ir plėveles. Smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Nulupkite ir sutarkuokite morkas.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Lengvai patroškinkite svogūnus ir suberkite morkas. Uždenkite kelioms minutėms. Sudėkite kepenėlių gabaliukus, padidinkite ugnį ir kepkite viską kartu, kartais maišydami, dar 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.

Burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Pagardinkite druska ir pipirais. Stambiai sutarkuokite sūrį ir supjaustykite pusę riešutų.

Pasiruoškite žiedą iš nuo kepimo formos nuimamų kraštų. Įdėkite pirmąjį burokėlių sluoksnį, aptepkite majonezu. Pabarstykite riešutais. Aptepkite majonezu. Išdėstykite kepenėles, aptepkite majonezu ir pabarstykite sūriu. Papuoškite perpus perpjautais riešutais, padarykite majonezo tinklelį. Palikite per naktį.

Geriausia salotas pagardinti naminiu majonezu. Po riešutų galite įdėti tarkuotų obuolių sluoksnį – jie suteiks malonų rūgštumą. Būtinai pasirūpinkite, kad salotos būtų ant šventinio stalo, ir pasidalykite receptu su draugais! Skanaus!

Salotos

Įdomūs video