Smagu, kad po truputį tolstame nuo standartinio sovietinio meniu ir pradedame išbandyti kažką naujo. Anksčiau burokėliai dažniausiai būdavo patiekiami su silke ar naudojami mišrainėms gaminti. Dabar jie nustojo būti pagrindine daržove ant stalo. Šią vietą užima praktiški patiekalai, kurie išsiskiria buvusių populiarių patiekalų fone. Šiltos burokėlių salotos su svogūnais – ryškus to įrodymas.
Šis vitaminų ir baltymų kokteilis patiks visiems. Lengvos, maistingos salotos puikiai tiks visoms progoms. Svarbu tai, kad sudėtyje nėra brangių ingredientų. Ingredientus, naudojamus šioms salotoms, visada galima rasti virtuvėje.
Jums reikės:
- Burokėlių 430 g
- Svogūnų 250 g
- Česnakų 2 skiltelių
- Saulėgrąžų aliejaus 10 ml
- Kiaušinių 2 vnt.
- Žalumynų 0,5 ryšulio
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Nuluptą svogūną supjaustykite žiedų ketvirčiais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje. Suberkite susmulkintą arba smulkiai pjaustytą česnaką.
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Sudėkite juos į keptuvę su svogūnais, pabarstykite druska ir pipirais. Virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kietai išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite. Sumaišykite su likusiais ingredientais, kol jie dar šilti, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir nedelsdami patiekite.