Trečiadienis, 23 spalio, 2024

Naujausi

Iškilmingos šventinės salotos. Kiekvieno stalo puošmena

Šiame straipsnyje mes jums pasakysime, kaip paruošiamos subtilios salotos su jautiena, morkomis ir burokėliais. Ir nors patiekalas ruošiamas labai paprastai, jis yra labai skanus ir sotus. Šios salotos nustebins jūsų svečius prie Naujųjų metų stalo.

salotos

Šventinės salotos

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 1 burokėlio
  • 150 g kietojo sūrio
  • 1 morkos
  • 300 g jautienos
  • 2-3 skiltelių česnako
  • 300 g majonezo
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Salotoms galite rinktis bet kokią mėsą: jautieną, kiaulieną ar vištieną. Tačiau šiandien mes parodysime, kaip gaminti su jautiena. Virkite mėsą, kol suminkštės, ir palikite atvėsti sultinyje. Tai išsilaikys sultingumas. Atvėsus šakute mėsą išardykite į pluoštus.

Tada įdėkite jautieną į dubenį, įspauskite keletą česnako skiltelių ir sumaišykite su majonezu. Pagardinkite druska ir pipirais. Lėkštėje įstatykite kepimo formos žiedą, visas šis mišinys bus pirmas salotų sluoksnis.

salotos

Ant antrojo sluoksnio uždėkite tarkuotą kietą sūrį ir majonezo tinklelį.

Trečiam sluoksniui reikia išvirti kiaušinius ir sutarkuoti juos stambia tarka. Pabarstykite šiek tiek druskos ir pipirų, ir vėl nepamirškite apie majonezo tinklą.

salotos

Ketvirtas ir penktas sluoksniai yra virtos morkos ir burokėliai. Išdėliokite pagal analogiją su ankstesniais sluoksniais. Pagardinkite druska, ir nepamirškite majonezo tinklo. Iš viršaus patepkite salotas majonezu, uždenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą. Kad salotas būtų galima valgyti, reikia palaukti mažiausiai 2 valandas.

Prieš patiekdami išimkite formą ir papuoškite salotas. Pavyzdžiui, galite padaryti majonezo tinklelį ir išdėlioti granato sėklas. O jei norite, kad patiekalas būtų mažiau riebus, naudokite majonezą, sumaišytą su grietine, proporcijomis 1: 1.

Išsamesnį receptą rasite šiame vaizdo įraše:

Įdomūs video