Burokėliai yra pažįstamas produktas mūsų virtuvėje. Tik dabar jie daugiausiai naudojami virti, rečiau kepti. Daugelis žmonių net nežino, kokia skani gali būti ši saldi ir sultinga šakninė daržovė, jei paliekama tokia, kokia yra – žalia. O salotos su tokia skania daržove patiks net nemėgstantiems burokėlių.
Burokėlius siūlome pagardinti kvepiančiu saulėgrąžų aliejumi su česnaku, krienais su grietine ir traškiais kopūstais su maistinga vištienos krūtinėle. Siūlome jums tris originalias salotas su burokėliais.
Burokėlių salotos
Burokėlių salotos, besilaikantiems dietos
Lengvos daržovių salotos yra puikus pasirinkimas vakarienei. Jos suteikia sotumo jausmą, bet tuo pačiu neturi įtakos figūrai. Be to, burokėliuose yra daug skaidulų ir tai veiksmingai stimuliuoja žarnyno veiklą.
Jums reikės:
- 1 morkos
- 1 burokėlio
- 1 česnako skiltelės
- žalumynų pagal skonį
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- druskos pagal skonį
- 1 šaukštelio citrinos sulčių
Gaminimas:
Sumaišykite saulėgrąžų aliejų su maltu česnaku, druska ir citrinos sultimis. Palikite padažą, kad visi skoniai susimaišytų.
Nuluptas morkas ir burokėlius sutarkuokite. Susmulkinkite žalumynus. Sumaišykite paruoštus ingredientus. Pagardinkite kvapniu aliejumi, išmaišykite ir patiekite.
Burokėlių salotos, kurios apsaugo nuo peršalimo
Šios salotos veikia kaip prevencinė priemonė nuo virusų ir patogeninių bakterijų. Ir visa tai dėka krienų ir daržovių, sudarančių patiekalą. Salotos ypač aktualios šaltuoju metų laiku, kai rizika užsikrėsti infekcija yra ypač didelė.
Jums reikės:
- 1 morkos
- 20-30 g šviežių krienų šaknų
- 1 burokėlio
- 0,5 šaukštelio cukraus
- druskos pagal skonį
- 2 šaukštų grietinės
Gaminimas:
Nuluptą krienų šaknį sutarkuokite, sumaišykite su grietine, įberkite druskos pagal skonį ir cukraus.
Nuluptas morkas ir burokėlius supjaustykite plonomis juostelėmis. Pagardinkite grietinės padažu, išmaišykite ir patiekite.
Burokėlių salotos su vištiena
Sočios salotos su harmoningai sujungtais ingredientais tiks net ant šventinio stalo. Neprilygstamas skonis!
Jums reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- 500 g kopūstų
- 1 morkos
- 1 burokėlio
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 šaukštelio prieskonių vištienai
- 3-4 šaukštų majonezo
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, pabarstykite vištienos prieskoniais, pipirais, apkepkite saulėgrąžų aliejuje. Palikite atvėsti.
Kopūstus smulkiai supjaustykite, lengvai pasūdykite, pagniaužykite rankomis. Morkas ir burokėlius sutarkuokite, suberkite į dubenį prie kopūstų. Ten pat perkelkite apkeptą vištienos krūtinėlę. Pagardinkite salotas majonezu, išmaišykite.
Burokėliuose yra mažai kalorijų ir daug skaidulų, jie puikiai detoksikuoja organizmą. Į meniu įtraukite patiekalų su burokėliais, kad normalizuotumėte svorį, sumažintumėte kraujospūdį ir tonizuotumėte kūną.
Skanaus!